Close
Αφράτα -ψωμάκια- Bagels- για- το -σχολείο -

Αφράτα ψωμάκια Bagels για όλες τις ώρες. Αυτά τα γλυκά ψωμάκια πρέπει να τα δοκιμάσετε αμέσως!

Τα ψωμάκια bagels είναι αφράτα και γλυκά ψωμάκια που γεμίζουν το στόμα σου από νοστιμιά και μπορείς να τα απολαύσεις σαν πρωινό, απογευματινό ή όποια άλλη ώρα της ημέρες θέλετε. Έχουν μια ελαφριά γλυκιά γεύση και σίγουρα θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Τα γλυκά ψωμάκια είναι πάντα νόστιμα και μπορείτε να τα συνοδεύσετε με μερέντα ή μαρμελάδα αν θέλετε να απογειώσετε την γεύση! Επίσης είναι μία συνταγή πραγματικά πανεύκολη με πολύ απλά υλικά και αξίζει να την δοκιμάσετε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα γλυκά ψωμάκια Bagels

Εκτέλεση

Διαλύουμε αρχικά την μαγιά στο χλιαρό νερό μαζί με την ζάχαρη και προσθέτουμε την ξερή μαγιά, το αλάτι, το σπορέλαιο και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ζυμώνουμε καλά την ζύμη μας και θέλουμε να πάρουμε μία ζύμη αφράτη που δεν κολλάει στα χέρια.

Σκεπάζουμε την ζύμη και τη αφήνουμε να φουσκώσει. Μόλις είναι έτοιμη πλάθουμε την ζύμη σε μπαλάκια των 65 γρ. Τα σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και τα αφήνουμε να κάτσουν για 15 λεπτά. Στην συνέχεια τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε μακρόστενο φύλλο.

Τα ρολάρουμε και τα ανοίγουμε σε κορδόνι. Τα κάνουμε στρογγυλά, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 20 λεπτά στην άκρη. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη για το σιρόπι και τα βράζουμε μέχρι να κοχλάσει το μείγμα.

Δείτε ακόμα Συνταγή για γλυκό ψωμί κανέλας με σταφίδα (χωρίς ζύμωμα)

Μόλις κοχλάσει ρίχνουμε τα ψωμάκια και τα αφήνουμε για 5 δευτερόλεπτα από κάθε μεριά Τα βάζουμε σ4ε ταψί με μία λαδόκολλα στον πάτο του και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τον παπαρουνόσπορο. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα.

Tips για τα αφράτα ψωμάκια Bagels για το σχολείο

Το σουσάμι μπορεί να είναι λευκό ή μαύρο, ανάλογα τα γούστα μας.

Αφράτα- ψωμάκια- Bagels- για- το -σχολείο-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγή: daddy-cool.gr