Νηστίσιμα και αφράτα cookies πορτοκαλιού με σοκολάτα για το σχολικό κολατσιό, το καφεδάκι μας και φυσικά το γλυκό μας όχι μόνο τις περιόδους νηστείας αλλά και όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.
- ταχίνι 180 γραμμάρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 160 γραμμάρια
- σοδα Μισό κουταλάκι του γλυκού
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 620 γραμμάρια
- σταγόνες σοκολάτας 1 σακουλάκι
- ζαχαρη 150 γραμμάρια
- μελι 2 κουταλιές της σούπας
- καλαμποκέλαιο 160 γραμμάρια
Υλικά
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Τα cookies τα λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και σήμερα θα δοκιμάσουμε νηστίσιμα cookies χωρίς αυγά, με σοκολάτα. Μπορεί να μην έχουν αυγά, όμως είναι τα πιο αφράτα και τα πιο νόστιμα. Η γεύση και το άρωμα του πορτοκαλιού δημιουργούν υπέροχες αντιθέσεις με την σοκολάτα.
Δείτε ακόμα Λαχταριστά cookies με μερέντα
Είναι αρωματικά, αφράτα και πεντανόστιμα και μπορείτε να τα απολαύσετε όλες τις ώρες της ημέρας ή να τα φτιάξετε ακόμη και για τους επισκέπτες σας. Έχουν μία γεύση παράδοσης και μπορείτε να τα φτιάξετε παρέα με τα παιδιά σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα cookies πορτοκαλιού:
Γλυκές καλημέρες από τα όμορφα Γρεβενά💕💕💕 καφές χωρίς μπισκοτάκι κουλουράκι μία τυρόπιτα μία ζαμπονοκασερόπιτα λίγους λουκουμάδες δεν γίνεται 😆😆😆αλλά αρκέστηκα σε λίγα Cookies νηστίσιμα με ταχίνι και πορτοκάλι σε όλους να έχετε ένα όμορφο Σάββατο
Εκτέλεση για τα cookies πορτοκαλιού
Αρχικά διαλύουμε την σόδα μέσα στον φυσικό χυμό πορτοκαλιού. Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το ταχίνι, το μείγμα με τον φυσικό χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μπέικιν πάουντερ, το μέλι, την ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη. Επειδή η ζύμη μας, μας βγαίνει πολλή μαλακή και δεν πρέπει να προσθέσουμε επιπλέον αλεύρι, την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Δείτε ακόμα Cookies με λευκή σοκολάτα, Quaker και σταφίδες
Έπειτα πλάθουμε την ζύμη μας σε μπαλίτσες και τοποθετούμε τα cookies σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά.
Tips για τα cookies πορτοκαλιού
Το ταχίνι μπορεί να έχει σοκολάτα, πορτοκάλι, να είναι σκέτο, γενικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο ταχίνι θέλετε. Βγαίνουν περίπου 2 ταψιά της κουζίνας. Μπορούμε να τρίψουμε σοκολάτα αντί να βάλουμε σταγόνες σοκολάτας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr