Αφράτα και πολύ νόστιμα με πολύ απλά υλικά!
Το ζυμάρι το έκανα αποβραδύς και το έβαλα στο ψυγείο να φουσκώσει, τριπλασιάστικε μέχρι το πρωί.
Τα υλικά μας
3-3,5 φλιτζάνια αλεύρι των 200 ml.:
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
1 αυγό
3 κουταλιές γιαούρτι (έβαλα στραγγιστό
3-4 κουταλιές ηλιέλαιο
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
Για τη γέμιση:
σάλτσα ντομάτας η σάλτσα πιπεριάς λίγες κουταλιές, δεν θέλουν πολύ.
τυρί τριμμένο ότι τυράκι έχουμε εγώ έβαλα μοτσαρέλα και ανθότυρο μπορείτε να βάλετε μπέικον λουκάνικο φέτα ότι έχουμε στο ψυγείο…
Εκτέλεση:
Κάνουμε μία απαλή ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
Δείτε ακόμα :Αλμυρό κέικ με γεύση πίτσας για κολατσιό στο σχολείο!
την σκεπάζουμε με μεμβράνη και με μία πετσέτα κουζίνας, (τώρα το καλοκαίρι με τόση ζέστη φουσκώνει και σε θερμοκρασία δωματίου σε καμιά ωρίτσα.
Εγώ την έκανα το βράδυ για να την ψήσω το πρωί…στο ψυγείο φουσκώνει μια χαρά αργά-αργά!!!!
Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια όσο ένα μανταρίνι, τα λαδώνουμε με λίγο λαδάκι και τα αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστούν όσο ετοιμάζουμε τα υλικά που θα γεμίσουμε.
Εγώ έβαλα με πινέλο σάλτσα ντομάτας και πιπεριάς, μοτσαρέλα, γαλοπούλα και ανθότυρο, εσείς βάλτε ότι έχετε.
Ανοίγουμε με τα χέρια φυλλαράκια τα περνάμε με τη σάλτσα τα υλικά μας και διπλώνουμε
Η τα λαδώνουμε τα διπλώνουμε και βάζουμε τα υλικά από πάνω.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις 25-30 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Δείτε ακόμα ;Λαχταριστή Πίτσα με φύλλο κρούστας !!!
Πηγή: zzcook