Συνταγή για αφράτα γεμιστά ψωμάκια με σπιτική ζύμη, τυρί κρέμα, τυριά που λιώνουν και ζαμπόν για το σχολικό κολατσιό. Φυσικά μπορείτε να τα γεμίσετε με ό,τι θέλετε. Μία συνταγή του Γιώργου Ζώλη.
- Γάλα φρέσκο 350 ml ζεστό
- νερό 300 ml ζεστό
- σπορέλαιο 40 ml
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- ζαχαρη 30 γραμμάρια
- αλατι 15 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200-300 γραμμάρια
Για το άνοιγμα των φύλλων
- μιξ τυριών 250 γραμμάρια τριμμένο
- τυρί κρέμα 200 γραμμάρια
- ζαμπόν 15 φέτες περίπου
Για τη γέμιση
Γεμιστά ψωμάκια για το σχολείο με σουσάμι
Ο Γιώργος Ζώλης μας δείχνει τα πιο εύκολα και αφράτα ψωμάκια που μπορούμε να τα απολαύσουμε σκέτα ή να τα γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε. Εμείς αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε την ιδέα για γέμιση από την φίλη μας Σοφία Κατσαμπελιδου και σίγουρα δεν το μετανιώσαμε Δοκιμάστε τα!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα γεμιστά ψωμάκια για το σχολείο:
Εκτέλεση για τα αφράτα γεμιστά ψωμάκια για το σχολείο
Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη μαγιά, το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε λίγο. Θα ρίξουμε από πάνω το αλεύρι χωρίς να ανακατέψουμε. Αφήνουμε στην άκρη για λίγα λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το χλιαρό νερό, το αλάτι, το σπορέλαιο και τα χτυπάμε για 2 με 3 λεπτά στο μίξερ ή ζυμώνουμε για 5 λεπτά στο χέρι.
Βάζουμε λίγο σπορέλαιο σε ένα μεγάλο μπολ και μεταφέρουμε μέσα τη ζύμη. Το αφήνουμε στην άκρη για 40-50 λεπτά να φουσκώσει.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στον πάγκο μας που έχουμε πασπαλίσει με αλεύρι. Ζυμώνουμε λίγο ώστε να ξεφουσκώσει η ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια των 100 γραμμαρίων περίπου.
Πικάντικα γεμιστά ψωμάκια
Με έναν πλάστη ανοίγουμε κάθε ζυμαράκι, στρογγυλό, σε πάχος περίπου μισό πόντο. Τα αφήνουμε στην άκρη για 40 λεπτά να φουσκώσουν. Τα γεμίζουμε τα μισά με τυρί κρέμα και ζαμπόν και τα άλλα μισά με μιξ τυριών και ζαμπόν.
Μεταφέρουμε τα ψωμάκια σε ταψί με λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230 βαθμούς. Τοποθετούμε το ταψί χαμηλά στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Σημείωση: Αν τις φτιάξετε για παιδιά, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε σπιτικά αλλαντικά
Σπιτικό ζαμπόν κοτόπουλο συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν χοιρινό συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας συνταγή εδώ
Δείτε την εκτέλεση αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:
Οι φωτογραφίες είναι της φίλης μας Σοφία Κατσαμπελιδου
και την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή