Συνταγή για αφράτα γεμιστά ρολάκια κρέμας με γεύση βανίλια για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας το πρωί, για κέρασμα ή για τις απογευματινές μας υπογλυκαιμίες. Είναι καλύτερα και από του φούρνου και άμα τα δοκιμάσετε, δεν θα μπορείτε να μείνετε μόνο σε ένα την φορά.
- Γάλα φρέσκο 500 ml
- αυγα 2 χτυπημένα
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 35 γραμμάρια
- αλατι 1 μικρή πρέζα
- βανίλια 3 κάψουλες
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 200 ml χλιαρό
- ξερή μαγιά 1 κουταλιά της σούπας
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- βανίλια 2 κάψουλες
- αυγα 2 αχτύπητα
- βούτυρο γάλακτος 90 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γραμμάρια κοσκινισμένο
Για τη ζύμη
- κρόκους αυγού 1-2
- Γάλα φρέσκο 1 σφηνάκι
Για το άλειμμα
- φιλέ αμυγδάλου Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Αφράτα Ρολάκια κρέμας
Τα ρολάκια κρέμας είναι από τα αγαπημένα μας γλυκάκια και τα διαλέγουμε ακόμη και όταν θέλουμε να δώσουμε σαν δώρο γλυκά σε κάποιο σπίτι. Βρήκαμε για εσάς την καλύτερη συνταγή για γεμιστά ρολάκια κρέμας και θα την μοιραστούμε μαζί σας αμέσως.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα γεμιστά ρολάκια με κρέμα βανίλια:
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή μας με την κρέμα. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το φρέσκο γάλα, τα χτυπημένα αυγά, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλάτι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Βάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αφού δέσει, την σκεπάζουμε με μία διάφανη μεμβράνη που να ακουμπάει την κρέμα, για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα και διαλύουμε μέσα την ξερή μαγιά. Προσθέτουμε την ζάχαρη, τις βανίλιες, τα αχτύπητα αυγά και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Προσθέτουμε το βούτυρο γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε. Στο τέλος βάζουμε κοσκινισμένο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά όσο το δυνατόν περισσότερο.
Ατομικά ρολάκια με γέμιση κρέμας Cannoncini
Ξεκινάμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας για να απορροφηθεί όλο το αλεύρι. Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την σκεπάζουμε μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Το ζυμάρι στη 1 ώρα πρέπει να έχει φουσκώσει και να είναι ελαστικό και αφράτο.
Βάζουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο και μεταφέρουμε εκεί τη ζύμη. Την ζυμώνουμε διπλώνοντάς την. Την ανοίγουμε λίγο με το χέρι στην αρχή και έπειτα συνεχίζουμε με τον πλάστη, κάνοντας ένα ορθογώνιο σχήμα με πάχος μισό εκατοστό.
Απλώνουμε πάνω ομοιόμορφα την κρέμα και τυλίγουμε προσεκτικά σε ρολό. Κόβουμε τα ρολάκια όπως βλέπουμε στο παρακάτω βίντεο. Δείτε το βίντεο αναλυτικά παρακάτω:
Πανεύκολα ρολάκια κορμού με γέμιση βουτυρόκρεμας ιδανικα για κέρασμα!
Έπειτα τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη για 15-20 λεπτά. Χτυπάμε τον κρόκο αυγού με το γάλα και αλείφουμε τα ρολάκια.
Πασπαλίζουμε με αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 30-40 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο, μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να σφίξει η κρέμα και λίγο μετά τα βγάζουμε από το ταψί και σερβίρουμε.
Tips
Βγαίνουν 18 κομμάτια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας αννα καλλεργη
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης καταδικάζεται σε θάνατο
- Καίτη Γκρέυ – Η διαθήκη της : Τι περιλαμβάνει και ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Βίντεο
- Άγιος Έρωτας : Χλόη και Πατήρ Νικόλαος φεύγουν μακριά για να παντρευτούν
- Σπιτικό καθαριστικό για τη ντουλάπα που προστατεύει το ξύλο και διώχνει την υγρασία
- Η Γη της Ελιάς : Το τέλος του Μιλτιάδη