Απίστευτα μαλακά και ζουμερά που παραμένουν έτσι για μέρες!!!
Θα σας θυμίσουν ντόνατς!
Τρία διαφορετικά ρολάκια με μία συνταγή!!!
Δείτε ακόμα :ΤΑ ΠΙΟ ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΝΤΟΝΑΤΣ ΦΟΥΡΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΦΗ ΤΣΙΩΠΟΥ!!!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 30 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
3 φακελακια ξηρή μαγιά
200 γρ.ζάχαρη
2 κ.γ κοφτά αλάτι
500 γρ.γάλα φρέσκο χλιαρό
100 γρ.βούτυρο αγελαδινό σε θερμ.δωμ.(να είναι πολύ μαλακό)
2 αυγα
4 βανίλιες
Δείτε ακόμα :Πολύ εύκολη και ανάλαφρη συνταγή για Τσιζκέικ με άρωμα και ζελέ πορτοκάλι!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Στον κάδο του μίξερ ρίχνω το γάλα,τα αυγά.την μαγιά και την ζάχαρη και χτυπάω για 3 λεπτάκια.
-Προσθέτω όλο το αλεύρι και ζυμώνω μέχρι να ξεκολλήσει η ζύμη από τα τοιχώματα του κάδου και να μαζευτεί σε μπάλα.(Δεν προσθέτω αλεύρι!)
Ρίχνω και το βούτυρο και ξαναζυμώνω μέχρι να το απορροφήσει όλο και να ξαναμαζευτεί σε μπάλα το ζυμάρι μου.
-Βάζω τη ζύμη σε ένα μεγάλο λαδωμένο μπολ (σπορέλαιο) την σκεπάζω με μεμβράνη και την αφήνω να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (1 ώρα περίπου).
Ανοίγω την ζύμη πάνω σε ελάφρά λαδωμένη επιφάνεια με τον πλάστη πάχους 2 εκ.
Αλείφω με την γέμιση της αρεσκείας μου και τυλίγω σε ρολό.
-Κόβω σε φέτες.τις βάζω σε ταψάκι με λαδόκολα σε απόσταση ανάμεσά τους 2-3 εκ.και αφήνω να φουσκώσουν μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους για 30 λεπτά.
Αλείφω με αυγό την επιφάνεια.
Ψήνω στους 180 για 15 με 20 λεπτά ανάλογα πόσο χοντρά θα κόψω τις φέτες.
ΓΕΜΙΣΗ ΚΑΝΕΛΑΣ ΓΙΑ 30 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
150 γρ..βούτυρο αγελαδινό λιωμένο
200 γρ. ζάχαρη
2 κ.γ κανέλα σκόνη
1 βανίλια
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί να γίνει μια πάστα μαλακιά που να αλείφεται.
Δείτε ακόμα: Λαχταριστα ρολακια κανελας ετοιμα σε 20 λεπτα
ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΑ 30 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
125 γρ.βούτυρο
125.γρ.σοκολάτα υγείας λιωμένη
50 γρ.κακάο
100 γρ.άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
Ανακατεύω όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια πάστα που να αλείφεται
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ ΓΙΑ 30 ΚΟΜΜΑΤΙΑ
300 γρ.μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Εγώ τα ρολά φράουλα αφού ψηθούν και κρυώσουν τα πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη.
Τα ρολά σοκολάτας με λίγη λιωμένη σοκολάτα.
Τα ρολά κανέλας με γλάσο από άχνη νερό και λίγη βανίλια!
Τα διατηρώ σε καλά κλειστό μπολ η τα τυλίγω με μεμβράνη και τα βάζω καταψυξη!!!
Στο μαγαζί τα κλείνω αεροστεγώς σε σακουλάκια και διατηρούνται αφράτα και μαλακά για 4-5 ημέρες!
Επίσης μπορείτε να βάλετε τα μπαλάκια ζύμης σε στρογγυλό ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο πάλι με απόσταση 2-3 εκ.μεταξύ τους.Δείτε όλες τις φωτό!!!
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Οι Λιχουδιές της Σόφης
Δείτε ακόμα: Ρολάκια σφολιάτας με μήλο και κανέλα
Ειδήσεις σήμερα
- 15+1 Ιδέες για Elegant Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση εξωτερικού χώρου
- Η Γη της Ελιάς : Ο εξαφανισμένος αδερφός του Βαρώτσου
- Άγιος Έρωτας : Ο Βλάσης κακοποιεί την Χριστίνα
- Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με λευκή σοκολάτα
- Αμαλιάδα : «Η Ειρήνη είχε ανεβάσει το άλλο παιδάκι στη σοφίτα – Το ψάχναμε όλοι μαζί ενώ ήξερε από την αρχή που είναι»