Συνταγή για αφράτα κασεροψωμάκια για κολατσιό στο σχολείο πολύ μαλακά σαν βαμβάκι, που είναι μια πρώτης τάξεως ιδέα για σχολικό κολατσιο.
- Γάλα φρέσκο 1 φλιτζάνι χλιαρό
- σπορέλαιο 1/2 φλιτζάνι
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ταχίνι 1 κουταλιά της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Περίπου 350 με 400 γραμμάρια
Υλικά
- κασέρι Μισό κιλό περίπου τριμμένο
Για την γέμιση
Σήμερα θα δοκιμάσουμε τα πιο μελωμένα και τα πιο αφράτα κασεροψωμάκια. Με μία ζύμη σκέτο αφρό, μελωμένα και γεμισμένα με κασέρι τριμμένο. Είναι από τα πιο αφράτα κασεροψωμάκια για κολατσιό στο σχολείο που δοκιμάσαμε και αποφασίσαμε να μοιραστούμε την συνταγή μαζί σας.
Ακολουθήστε τις οδηγίες κατά γράμμα και το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Αφράτα κασεροψωμάκια για κολατσιό στο σχολείο
Εκτέλεση για τα Αφράτα κασεροψωμάκια για κολατσιό στο σχολείο
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, το σπορέλαιο, την ξερή μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι και το ταχίνι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τελευταίο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά σιγά.
Δουλεύουμε την ζύμη μας μέχρι να πάρουμε μία ζύμη εύπλαστη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Όταν η ζύμη φουσκώσει την χωρίζουμε σε μπαλάκια με μέγεθος ενός καρυδιού. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο και βάζουμε στην μέση τριμμένο κασέρι.
Κλείνουμε το κάθε κασερόψωμο πλάθοντας σε μπαλάκι. Βουτάμε το κάθε μπαλάκι σε ένα μείγμα που φτιάξαμε από νερό και μέλι. Συγκεκριμένα βάζουμε νερό στο μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το μέλι. Αφού βουτήξουμε τα κασεροψωμάκια στο μείγμα με το νερό και το μέλι τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Δείτε ακόμα Στριφτό Κασερόψωμο
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν και πάλι σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά. Στην συνέχεια τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Λευτέρης Σουλτάτος : Η συγκλονιστική εξομολόγηση για το εγκεφαλικό που υπέστη-“Έκατσα εφτά μέρες στην εντατική”
- Γυναίκα έμεινε έγκυος σε ηλικία 76 ετών και Θα γεννήσει τον Ιούλιο
- Βασίλης Καλογήρου : Μάρτυρας αποκαλύπτει πως τον είδε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και του μίλησε
- Η ιδανική θερμοκρασία για το σπίτι τον Χειμώνα για να μην πιάσει μούχλα και για να μην κρυώνουμε
- Πότε ξεκινούν οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και την Α΄ δημοτικού για το σχολικό έτος 2025-2026