Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου του Παναγιώτη Παπαδάκη

Συνταγή για κεφτεδάκια στο φούρνο από μοσχαρίσιο κιμά με τραγανή κρούστα και αφράτα από μέσα, ιδανικά για παιδιά και πιο υγιεινά από τα τηγανιά. Συνοδεύστε τα με πουρέ πατάτας, πατάτες φούρνου ή ρύζι.

Από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.

 

Κεφτεδάκια με υλικό έκπληξη που τα κάνει αφράτα και ζουμερά

 

Αν θέλετε να φάτε κεφτεδάκια αλλά δεν θέλετε να σας φάνε τα τηγάνια τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τα φουρνιστά κεφτεδάκια από τον Παναγιώτη Παπαδάκη! Είναι πιο υγιεινά από τα τηγανιτά, με μοσχαρίσιο κιμά, ιδανικά για παιδιά.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα κεφτεδάκια φούρνου του Παναγιώτη Παπαδάκη:

κεφτεδάκια-φούρνου-από-τον-Παναγιώτη Παπαδάκη-συνταγή-

Φτιάξτε τα καλύτερα κεφτεδάκια φούρνου καλύτερα και από τηγανητά!! Γίνονται πανεύκολα και τρώγονται στο τσακ μπαμ!! Ιδανικός μεζές!!

INGREDIENTS

500 g ground beef
1 tbsp yoghurt
1 medium onion
1 medium egg
100 g oat flakes
100 g hard cheese,kefalotyri
1/2 tsp oregano
1/2 tsp garlic powder
1 tsp baking powder
1 tsp white vinegar
1 tsp salt
1 tbsp olive oil
Parsley
4-5 spearmint leaves

GERMAN

500 g Hackfleisch
1 EL Joghurt
1 mittelgroße Zwiebel
1 mittelgroßes Ei
100 g Haferflocken
100 g Hartkäse, Kefalotyri
1/2 TL Oregano
1/2 TL Knoblauchpulver
1 TL Backpulver
1 TL weißer Essig
1 TL Salz
1 EL Olivenöl
Petersilie
4-5 Blätter der grünen Minze

10′ Χρόνος Εκτέλεσης

20′-25′ Χρόνος Ψησίματος

32 Κομμάτια

κεφτεδάκια-φούρνου-από-τον-Παναγιώτη Παπαδάκη-συνταγή-

Εκτέλεση

Σε έναν πολυκόφτη θρυμματίζουμε το κρεμμύδι. Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε τον μοσχαρίσιο κιμά από ελιά να ναι διπλά περασμένος και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το αυγό, το γιαούρτι, το κεφαλοτύρι, την ρίγανη, το μπέικεν, το αλάτι και το σκόρδο σε σκόνη.

κεφτεδάκια-φούρνου-από-τον-Παναγιώτη Παπαδάκη-συνταγή-

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τα φύλλα δυόσμου. Τα προσθέτουμε στο μείγμα και το ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο και προσθέτουμε σταδιακά τις νιφάδες βρώμης. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

 

Κεφτεδάκια με σόδα στο φούρνο με πατάτες

 

Λαδώνουμε τα χέρια μας και μετράμε 30 γραμμάρια το κάθε κομμάτι. Τα πλάθουμε σε μπαλίτσες και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου. Τα πιο νόστιμα και εύκολα κεφτεδάκια φούρνου είναι έτοιμα να τα απολαύσετε. Ιδανικός ουζομεζές!! Καλή σας επιτυχία!!

κεφτεδάκια-φούρνου-από-τον-Παναγιώτη Παπαδάκη-συνταγή-

Δείτε το βίντεο εδώ:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close