Συνταγή για κεφτεδάκια στο φούρνο από μοσχαρίσιο κιμά με τραγανή κρούστα και αφράτα από μέσα, ιδανικά για παιδιά και πιο υγιεινά από τα τηγανιά. Συνοδεύστε τα με πουρέ πατάτας, πατάτες φούρνου ή ρύζι.
Από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γραμμάρια από ελιά (διπλά περασμένος)
- κρεμμυδι 1 μέτριο
- αυγα 1 μέτριο
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κουταλιά της σούπας
- βρωμη 100 γραμμάρια νιφάδες
- κεφαλοτύρι 100 γραμμάρια
- ρίγανη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- σκορδο 1/2 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- ξύδι 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 1 κουταλιά της σούπας
- μαιντανος 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- δυοσμος 4-5 φύλλα
Υλικά
Κεφτεδάκια με υλικό έκπληξη που τα κάνει αφράτα και ζουμερά
Αν θέλετε να φάτε κεφτεδάκια αλλά δεν θέλετε να σας φάνε τα τηγάνια τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τα φουρνιστά κεφτεδάκια από τον Παναγιώτη Παπαδάκη! Είναι πιο υγιεινά από τα τηγανιτά, με μοσχαρίσιο κιμά, ιδανικά για παιδιά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα κεφτεδάκια φούρνου του Παναγιώτη Παπαδάκη:
Φτιάξτε τα καλύτερα κεφτεδάκια φούρνου καλύτερα και από τηγανητά!! Γίνονται πανεύκολα και τρώγονται στο τσακ μπαμ!! Ιδανικός μεζές!!
INGREDIENTS
500 g ground beef
1 tbsp yoghurt
1 medium onion
1 medium egg
100 g oat flakes
100 g hard cheese,kefalotyri
1/2 tsp oregano
1/2 tsp garlic powder
1 tsp baking powder
1 tsp white vinegar
1 tsp salt
1 tbsp olive oil
Parsley
4-5 spearmint leaves
GERMAN
500 g Hackfleisch
1 EL Joghurt
1 mittelgroße Zwiebel
1 mittelgroßes Ei
100 g Haferflocken
100 g Hartkäse, Kefalotyri
1/2 TL Oregano
1/2 TL Knoblauchpulver
1 TL Backpulver
1 TL weißer Essig
1 TL Salz
1 EL Olivenöl
Petersilie
4-5 Blätter der grünen Minze
10′ Χρόνος Εκτέλεσης
20′-25′ Χρόνος Ψησίματος
32 Κομμάτια
Εκτέλεση
Σε έναν πολυκόφτη θρυμματίζουμε το κρεμμύδι. Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε τον μοσχαρίσιο κιμά από ελιά να ναι διπλά περασμένος και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το αυγό, το γιαούρτι, το κεφαλοτύρι, την ρίγανη, το μπέικεν, το αλάτι και το σκόρδο σε σκόνη.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τα φύλλα δυόσμου. Τα προσθέτουμε στο μείγμα και το ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο και προσθέτουμε σταδιακά τις νιφάδες βρώμης. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
Κεφτεδάκια με σόδα στο φούρνο με πατάτες
Λαδώνουμε τα χέρια μας και μετράμε 30 γραμμάρια το κάθε κομμάτι. Τα πλάθουμε σε μπαλίτσες και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου. Τα πιο νόστιμα και εύκολα κεφτεδάκια φούρνου είναι έτοιμα να τα απολαύσετε. Ιδανικός ουζομεζές!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια