Συνταγή για αφράτα κοτοπιτάκια για το σχολείο. Κοτοπιτάκια με ψωμένια σπιτική ζύμη για το σχολικό κολατσιό, το παιδικό πάρτι αλλά και το σνακ των μεγάλων. Αυτά τα κοτοπιτάκια είναι και μία πολλή καλή ιδέα για όταν σας περισσεύει κοτόπουλο και δεν ξέρετε πως να το αξιοποιήσετε! Τα πιο ψωμένια κοτοπιτάκια που έχετε δοκιμάσει!
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα χλιαρό
- ηλιέλαιο 1 κούπα χλιαρό
- νερό 1 κούπα χλιαρό
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Περίπου 800 γραμμάρια
Υλικά
- κολοκυθάκια 1
- καρότο 1
- μανιταρια 5 άσπρα
- κρεμμυδι 1
- κοτόπουλο 2 στήθος
- τυρί κρέμα 2 κουταλιές της σούπας
Για την γέμιση
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Δείτε ακόμα Κοτοπιτάκια αφράτα
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό κοτοπιτάκι; Μας περίσσεψε κοτόπουλο πριν από καμιά βδομάδα και λέμε “πώς να το φτιάξουμε; πάλι κοτοσαλάτα;” και βρήκαμε αυτή την συνταγή! Μοιραζόμαστε λοιπόν και μαζί σας την συνταγή για τα πιο αφράτα και ψωμένια κοτοπιτάκια για το σχολείο, το τραπέζι, ακόμη και την δουλειά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κοτοπιτάκια:
Εκτέλεση για την ζύμη στα κοτοπιτάκια
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό φρέσκο γάλα, το χλιαρό ηλιέλαιο και το χλιαρό νερό. Διαλύουμε στο μείγμα την ξερή μαγιά και την ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε και τελευταίο βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, σιγά σιγά, δουλεύοντας την ζύμη παράλληλα.
Όταν πάρουμε μία μαλακή και εύπλαστη ζύμη σταματούμε να προσθέτουμε αλεύρι. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου ή για 15 λεπτά στο ψυγείο.
Εκτέλεση για την γέμιση στα κοτοπιτάκια
Αρχικά τρίβουμε στον τρίφτη το κολοκυθάκι, το καρότο, τα μανιτάρια και το κρεμμύδι8. Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο. Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τα λαχανικά και τα σοτάρουμε όλα μαζί σε λίγο ελαιόλαδο.
Δείτε ακόμα Κολατσιό στο σχολείο: 10 συνταγες για πιτάκια
Εκεί προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σταματάμε το σοτάρισμα όταν το κοτόπουλο γίνει λευκό και μαγειρεύουμε για ακόμη 10 λεπτά περίπου. Στο τέλος ρίχνουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε.
Εκτέλεση για τα κοτοπιτάκια
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε στρογγυλό φυλλαράκι. Γεμίζουμε το κάθε φυλλαράκι με 1 κουταλιά της σούπας περίπου γέμισης.
Κλείνουμε σε σχήμα μπάλας και πασπαλίζουμε το κάθε κοτοπιτάκι με σουσάμι. Βάζουμε τα κοτοπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα για 25 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.
Tips για τα κοτοπιτάκια
Στο σοτάρισμα του κοτόπουλου εκτός από αλάτι και πιπέρι μπορούμε να βάλουμε ό,τι μυρωδικό μας αρέσει. Εμείς δεν τα αλείφουμε με κάτι, εσείς μπορείτε να τα αλείψετε με ό,τι αλείφετε συνήθως τα πιτάκια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Nicki Kir
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή