Τα παιδάκια μας θέλουν κάθε μέρα και από κάτι διαφορετικό για το σχολείο. Αυτά τα αφράτα κουλούρια με φέτα θα τα λατρέψουν όχι μόνο για το πρωινό αλλά και για το ταπεράκι του ολοήμερου.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 900 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- ηλιέλαιο 200 ml
- βιτάμ 100 γραμμάρια λιωμένο
- Γάλα φρέσκο 500 ml χλιαρό
- ζαχαρη 2 κουταλάκια του γλυκού
- αλατι 2 κουταλάκια του γλυκού
Υλικά
- φέτα Μισό κιλό περίπου τριμμένη
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
- Γάλα φρέσκο 2 κουταλιές της σούπας
Για την επάλειψη
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Τα παιδιά είναι ίσως από τους πιο αυστηρούς κριτές όσων αφορά το φαγητό. Αν θέλετε λοιπόν να μην τα κάνετε να βαριούνται γευστικά, πρέπει να δοκιμάζουν συνεχώς νέες συνταγές. Γι’ αυτό και σήμερα αυτά τα αφράτα κουλούρια με φέτα θα τα ξετρελάνουν.
Δείτε ακόμα Αφράτα τυροκούλουρα για το ταπεράκι του σχολείου
Είναι μία υπέροχη επιλογή ακόμη και για τα παιδιά που είναι δύσκολα στο φαγητό. Φτιάχνονται εύκολα με αγνά και απλά υλικά και μπορείτε να τα απολαμβάνετε κι εσείς στην δουλειά ή στους μπουφέδες σας. Είναι απλά υπέροχα!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα κουλούρια με φέτα
Εκτέλεση για τα αφράτα κουλούρια με φέτα
Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα. Δεν το θέλουμε καυτό, απλά χλιαρό για να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε στο χλιαρό γάλα την ξερή μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για λίγο, μέχρι να διαλυθεί μαγιά και ζάχαρη. Αφήνουμε για 10 λεπτά στην άκρη το μείγμα για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο βιτάμ, το ηλιέλαιο και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε λίγο ώστε να έχουμε μία ωραία και ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε για 1 ώρα, σκεπασμένη, σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
Έπειτα κόβουμε την ζύμη σε 12 μπαλάκια και προσπαθούμε το κάθε μπαλάκι να έχει ίδιο μέγεθος με το άλλο, έτσι ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα. Αραδιάζουμε τα μπαλάκια στον πάγκο εργασίας και πατάμε το κάθε μπαλάκι με τα δάχτυλα ή την παλάμη μας και τα ανοίγουμε.
Δείτε ακόμα Τυροκούλουρα με σφολιάτα
Βάζουμε από πάνω τριμμένη φέτα που έχουμε τρίψει με τα χέρια μας και κάνουμε σιγά σιγά ρολό. Κάποια τα κάνουμε στριφτά αν θέλουμε. Τις δύο πλευρές αντίθετα και ενώνουμε μετά τις άκρες.
Πιέζουμε να ενωθούν καλά και αφού τελειώσουμε, τα αλείφουμε με κρόκο αυγού χτυπημένο με το φρέσκο γάλα. Τα αλείφουμε με ένα πινέλο και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, στην μέση του φούρνου, για μισή ώρα περίπου.
Tips για τα αφράτα κουλούρια με φέτα
Βγαίνουν 13 κομμάτια. Μπορούμε να βάλουμε και περισσότερη φέτα. Στην επάλειψη αντί για γάλα μπορούμε να βάλουμε κρέμα γάλακτος. Αντί για σουσάμι μπορούμε να βάλουμε παπαρουνόσπορο, ηλιόσπορο και ό,τι μας αρέσει γενικά.
Η ζύμη είναι ουδέτερη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλά και διάφορα, γλυκιά και αλμυρή γέμιση. Ακόμη και για πίτσα αν μας αρέσει ψωμένια.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Larou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή