Αφράτα κρουασάν βουτύρου από την Τζένη Τσανακτσίδου για το ταπεράκι του σχολείου. Μοσχομυριστά και φουρνιστά. Μπορείτε να τα δώσετε στα παιδιά σκέτα ή να τα γεμίσετε με σπιτική μαρμελάδα ή μερέντα! Η τέλεια επιλογή για πρωινό, για όλη την οικογένεια.
- νερό 200 ml χλιαρό
- Γάλα φρέσκο 200 ml ζεστό
- σπορέλαιο 100 ml
- ζαχαρη 40 γραμμάρια
- αλατι 2 κουταλάκια του γλυκού
- ξερή μαγιά 1
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γραμμάρια
Υλικά
- βουτυρο 150 γραμμάρια
- κρόκους αυγού 1
- νερό 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα
Η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου μοιράζεται μαζί μας την δική της συνταγή για αφράτα κρουασάν βουτύρου. Μπορούμε να τα απολαύσουμε σκέτα ή να τα γεμίσουμε με μαρμελάδα ή πραλίνα και να τα δώσουμε ακόμη και για σχολικό κολατσιό.
Δείτε ακόμα Κρουασανάκια muffins αφρός
Ένα σπιτικό κρουασάν είναι μία άριστη επιλογή για πρωινό όλης της οικογένειας αλλά και για σνακ ή γλυκό μέσα στη μέρα. Είναι πεντανόστιμα και σκέτος αφρός, ακόμη και χωρίς κάποια γέμιση, με μία απαλή γλυκύτητα και έντονο άρωμα βουτύρου.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κρουασάν βουτύρου:
Εκτέλεση για τα κρουασάν βουτύρου
Αρχικά βάζουμε το φρέσκο γάλα, το νερό, την ζάχαρη και την ξερή μαγιά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το μείγμα για 15 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο και το μισό αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Επίσης βάζουμε και το αλάτι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
Στο τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε παράλληλα. Σταματάμε να ζυμώνουμε όταν πάρουμε μία αφράτη και λεία ζύμη. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε 10 μπάλες. Τις αφήνουμε κι αυτές να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος σκεπασμένες για άλλα 10 λεπτά. Έπειτα ανοίγουμε την κάθε μπαλίτσα σε φυλλαράκι με μέγεθος περίπου 20 εκατοστών. Αλείφουμε το κάθε φύλλο με το λιωμένο βούτυρο.
Δείτε ακόμα Σπιτικά κρουασάν βουτύρου με σοκολάτα
Βάζουμε το ένα φύλλο βουτυρωμένο πάνω από το άλλο και αφήνουμε τα φύλλα για 30 λεπτά στο ψυγείο. Έπειτα ανοίγουμε σε μεγάλο φύλλο με μέγεθος περίπου 65-70 εκατοστά. Χωρίζουμε σε 16 τρίγωνα ή όσα θέλουμε και ρολάρουμε το κάθε τρίγωνο σε κρουασάν.
Αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά τα κρουασάν να φουσκώσουν σκεπασμένα σε ζεστό μέρος. Έπειτα χτυπάμε τον κρόκο αυγού με το νερό και αλείφουμε τα κρουασάν. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα