Συνταγή για λουκανικοπιτάκια με αφράτη σπιτική, οικονομική και πανεύκολη ζύμη για το παιδικό πάρτυ μας, το κολατσιό ή για το σνακ στη βραδιά ταινίας
από τη φίλη μας Μένια Στεφοπούλου.
- Γάλα φρέσκο 200 ml χλιαρό
- ηλιέλαιο 170 ml
- αυγα 1
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Περίπου 4 κούπες
Υλικά
- αυγα 1
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Στριφτά λουκανικοπιτάκια
Θέλετε να απολαύσετε ένα γρήγορο και εύκολο σνακ για να δείτε ταινία; Θέλετε να απολαύσετε κάτι ελαφρύ με μία μπύρα στο παιδικό πάρτυ ; Τότε σίγουρα αυτά τα αφράτα και πανεύκολα λουκανικοπιτάκια, με αφράτη ζύμη, με μόλις υλικά και πανεύκολη εκτέλεση είναι για εσάς.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα λουκανικοπιτάκια:
Εκτέλεση για τα λουκανικοπιτάκια
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το χλιαρό φρέσκο γάλα, το ηλιέλαιο, την ζάχαρη, το αλάτι και τη ξερή μαγιά και ανακατεύουμε. Επίσης προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, δουλεύοντας το μείγμα παράλληλα μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη. Την αφήνουμε σκεπασμένη να φουσκώσει, σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά. Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε 3 κομμάτια.
Λουκανικοπιτάκια με φύλλο κρούστας
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φύλλο και κόβουμε μικρά τρίγωνα. Αλείφουμε με μουστάρδα και βάζουμε σε κάθε τριγωνάκι από ένα λουκάνικο και τυλίγουμε. Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Tips για τα λουκανικοπιτάκια
Βγαίνουν περίπου 2 ταψιά του φούρνου, ανάλογα τον μέγεθος.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr