Τα πιο νόστιμα αφράτα λουκανικοπιτάκια με μουστάρδα για το παιδικό πάρτι, το σχολικό κολατσιό αλλά και τα μεζεδάκια των μεγάλων.
- Γάλα φρέσκο 200 ml χλιαρό
- καλαμποκέλαιο 180 ml
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αυγα 1
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500-600 γραμμάρια
Υλικά
- αυγα 1
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Μεγάλωσα σε ένα σπίτι που τα πιτάκια τα φτιάχναμε με κάθε αφορμή. Τα λουκανικοπιτάκια ειδικά, ήταν από τα αγαπημένα μας. Τα φτιάχναμε όταν πεινούσαμε το βράδυ και θέλαμε να φάμε κάτι νόστιμο, αλλά όχι κανονική μερίδα, για την μπύρα, για το παιδικό πάρτι, για το σχολείο.
Δείτε ακόμα Super αφράτα λουκανικοπιτάκια με τυρί
Παρόλο που τις περισσότερες φορές γεμίζουμε τα λουκανικοπιτάκια με κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσο ταιριάζει και η μουστάρδα. Νομίζουμε μάλιστα ότι είναι πιο νόστιμα με μουστάρδα κι αν έχετε καούρες από την σάλτσα ντομάτας…θα σωθείτε. Δοκιμάστε τα λοιπόν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα λουκανικοπιτάκια με μουστάρδα
Εκτέλεση για τα αφράτα λουκανικοπιτάκια με μουστάρδα
Αρχικά φτιάχνουμε την ζύμη βάζοντας σε μία λεκάνη το χλιαρό φρέσκο γάλα, το καλαμποκέλαιο, το αλάτι, την ζάχαρη, το αυγό και την μαγιά. Στο τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ζυμώνοντας παράλληλα μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα, σκεπασμένη σε ζεστό μέρος. Μόλις η ζύμη φουσκώσει, χωρίζουμε την ζύμη σε 3 μπάλες. Ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε ένα φύλλο. Βάζουμε στο κέντρο του φύλλου ένα φλιτζανάκι του ελληνικού και κόβουμε γύρω γύρω το φύλλο σε τρίγωνα σαν πίτσα.
Δείτε ακόμα Λουκανικοπιτάκια με αφράτη ζύμη
Απλώνουμε σε κάθε τρίγωνο από λίγη μουστάρδα και ένα λουκανικάκι και ρολάρουμε σαν κρουασάν. Αλείφουμε από πάνω με το αυγό και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, σε ταψί με λαδόκολλα.
από πάνω αλείφουμε με ένα χτυπημένο αυγό και λίγο σουσάμι και ψήνουμε στους 200 αντιστάσεις
Tips για τα αφράτα λουκανικοπιτάκια με μουστάρδα
Μπορούμε να τα φτιάξουμε, να τα καταψύξουμε και να τα ψήσουμε αργότερα. Μπορούμε να τα ψήσουμε και να τα καταψύξουμε και πάλι. Καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε σπιτικά αλλαντικά αν τα φτιάξετε για παιδιά, Δείτε συνταγή εδώ
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή