Αφράτα μαμαδίστικα κουλουράκια με γιαούρτι και λάδι. Θα γίνουν τα αγαπημένα σας
- γιαουρτι 2 κεσεδάκια των 200 γρ .στραγγιστό
- σπορέλαιο 1 κεσεδάκι
- ζαχαρη 2 κεσεδάκι
- αυγα 3
- αυγα 1 κρόκος για το άλειμμα
- βανίλια 3
- πορτοκαλι Ξύσμα από 2
- μπέικιν πάουντερ 2 κ.γ. γεμάτες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Περίπου 750 γρ.
Υλικά
Υπέροχα μαμαδίστικα και αφράτα κουλουράκια με γιαούρτι και λάδι για να παίρνουν τα παιδιά μαζί τους στο σχολείο ή να τα απολαμβάνουν στο σπίτι. Επίσης είναι πολύ νόστιμα κουλουράκια για να τα κερνάτε στους καλεσμένους σας μαζί με τον καφέ ή να τα τρώτε εσείς.
Είναι πολύ πιο υγιεινά από του εμπορίου και πρόκειται για ένα πολύ όμορφο γλύκισμα που πολλά ελληνικά σπίτια το επιλέγουν. Εμείς δοκιμάσαμε την συνταγή πρόσφατα και δεν έμεινε ψίχουλο. Μάλιστα λέμε σήμερα, να φτιάξουμε άλλο ένα ταψί έτσι για να βρίσκεται.
Δείτε ακόμα Δίχρωμα κουλουράκια πορτοκαλιού, νηστίσιμα και τραγανά!
Αποφασίσαμε λοιπόν να μοιραστούμε αυτήν την εύκολη συνταγή για κουλουράκια μαζί σας. Μαμαδίστικα, αφράτα και μέσα στην γλύκα. Είμαστε σίγουροι ότι θα τα αγαπήσει όλη η οικογένεια. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω και μοιραστείτε τις προσπάθειες σας μαζί μας:
Εκτέλεση
Στην αρχή ανακατεύουμε με το σύρμα το γιαούρτι, το σπορέλαιο, την ζάχαρη, τα αυγά, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στο τέλος προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ξεκινάμε, το ζύμωμα. Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν θα είναι μαλακή, αφράτη, εύπλαστή και δεν θα κολλάει στα χέρια.
Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη την αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Όταν ξεκουραστεί ξεκινάμε να πλάθουμε τα κουλουράκια με τα σχέδια της αρεσκείας μας. Αφού τα πλάσουμε, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, στο οποίο προηγουμένως έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα.
Βάζουμε τα κουλουράκια μέσα στο ταψί και τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού. Τον κρόκο αυγού θα πρέπει να τον έχουμε διαλύσει σε νερό, προτού αλείψουμε τα κουλουράκια μας. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν, στις αντιστάσεις.
Tips
Η συγκεκριμένη δοσολογία αντιστοιχεί σε τρία ταψιά της κουζίνας περίπου. Ίσως να χρειαστεί παραπάνω αλεύρι. Θα πρέπει να προσθέτουμε αλεύρι μέχρι η ζύμη μας να είναι όπως την περιγράψαμε παραπάνω. Το γιαούρτι είναι στραγγιστό αγελαδινό κι αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγη παραπάνω ζάχαρη για να βγουν πιο γλυκά.
Αν θέλουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γιαούρτι διαίτης. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ζάχαρη καρύδας.
Η συνταγή είναι της φίλης και χρυσοχέρας Μαρινας Μισαηλιδου. Εμείς την βρήκαμε από την φίλη και χρυσοχέρα Μαρια Μιχου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές