Συνταγή για ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια με βρώμη για τη Τσικνοπέμπτη που μπορούμε να τα απολαύσουμε με τηγανιτές πατάτες ή πατάτες φούρνου και ψήνονται και στο φούρνο και στα κάρβουνα,
από τη φίλη μας Aggeliki Antonopoulou.
- κιμάς μοσχαρίσιος 1 κιλό ελιά ή φέτα
- κρεμμυδι 1 μεγάλο τριμμένο στον τρίφτη
- βρωμη 1/2 φλιτζάνι
- πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
- κύμινο 1 τσιμπιά
- κετσαπ 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- μουσταρδα 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπαλσάμικο 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
Υλικά
Ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλο για το ολοήμερο
Δεν μπορείτε να μην ψήσετε μπιφτέκια για τη Τσικνοπέμπτη. Είναι από τις πιο νόστιμες κρεατολιχουδιές και σήμερα θα σας δείξουμε τη καλύτερη συνταγή για αφράτα μοσχαρίσια μπιφτέκια με βρώμη, για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης. Δοκιμάστε τα!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπιφτέκια για τη Τσικνοπέμπτη:
Εκτέλεση για τα μπιφτέκια για τη Τσικνοπέμπτη
Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, τη πάπρικα και το κύμινο. Επίσης προσθέτουμε την κέτσαπ, τη μουστάρδα, το μπαλσάμικο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Στο τέλος μουσκεύουμε τη βρώμη μέχρι να πάρουμε έναν πολύ παχύ χυλό.
Μπιφτέκια με σάλτσα μανιταριών
Προσθέτουμε και την βρώμη και ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά. Τον αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη για 30 λεπτά περίπου και έπειτα, πλάθουμε τα μπιφτέκια μας. Ψήνουμε τα μπιφτέκια στο γκριλ, στους 210 βαθμούς Κελσίου για 10 λεπτά περίπου από τη κάθε πλευρά ή στη σχάρα και σερβίρουμε με χυμό λεμονιού προαιρετικά.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- ΕΟΦ : Ανακαλείται γνωστό συμπλήρωμα διατροφής – Είναι επικίνδυνο για την καρδιά
- Άγιος Έρωτας : Ο πάτερ Νικόλαος σώζει το μωρό από τα χέρια του Παύλου
- Grand Hotel : Η Κυβέλη προδίδει την Σοφία
- Η Γη της Ελιάς : Η Αντιγόνη χάνει μια για πάντα την Αγγελική
- Αρωματικό χοιρινό στη γάστρα για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς