Συνταγή για αφράτα και ζουμερά μοσχαρίσια μπιφτέκια στο airfryer με τραγανές πατάτες του Παναγιώτη Παπαδάκη με όλα τα μυστικά τους.
- κιμάς μοσχαρίσιος 500 γραμμάρια (300 γραμμάρια Σπάλα-200 γραμμάρια Λάπα)
- κρεμμυδι 1 μέτριο
- πιπεριά 1 κόκκινη
- πελτές ντομάτας 1 κουταλάκι του γλυκού
- μαιντανος 1/2 ματσάκι
- σκορδο 1 σκελίδα
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- φρυγανιά 2 κουταλιές της σούπας (40 γραμμάρια)
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ρίγανη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- πάπρικα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
Αφράτα κοκκινιστά μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο
Τα σχολεία ανοίγουν σε λίγο καιρό και θέλουμε να είμαστε σωστά προετοιμασμένες. Γι’ αυτό και ο Παναγιώτης Παπαδάκης μας δείχνει πως μπορούμε να φτιάξουμε στο airfryer αφράτα μοσχαρίσια μπιφτέκια και τραγανές πατάτες για να γλείψουν τα παιδάκια μας ακόμη και τα πιάτα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο με τραγανές πατάτες του Παναγιώτη Παπαδάκη:
INGREDIENTS
500 g ground beef
1 medium onion
1 red pepper
1 tsp tomato paste
1/2 bunch of parsley
1 clove of garlic
2 tbsp olive oil
2 tbsp breadcrumbs (40 g)
1 tsp salt
1/2 tsp oregano
1/2 tsp paprika
pepper
—
3 medium potatoes
2 tbsp olive oil
1 tsp mustard
1/2 tsp sweet paprika
1 tsp salt
1/2 tsp oregano
pepper
GERMAN
ZUTATEN
500 g Hackfleisch
1 mittelgroße Zwiebel
1 rote Paprika
1 TL Tomatenmark
1/2 Bund Petersilie
1 Knoblauchzehe
2 EL Olivenöl
2 EL Semmelbrösel (40 g)
1 TL Salz
1/2 TL Oregano
1/2 TL Paprika
Pfeffer
—
3 mittelgroße Kartoffeln
2 EL Olivenöl
1 TL Senf
1/2 TL süßer Paprika
1 TL Salz
1/2 TL Oregano
Pfeffer
10′ Χρόνος Εκτέλεσης
30 λεπτά Χρόνος Ψησίματος και για τα δύο
2-3 μερίδες
Εκτέλεση για τα αφράτα μπιφτέκια στο φούρνο με τραγανές πατάτες του Παναγιώτη Παπαδάκη
Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε το κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, το σκόρδο, το μαϊντανό, τον πελτέ, το ελαιόλαδο και πολτοποιούμε πολύ καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα μπολ μαζί με τον μοσχαρίσιο κιμά (300 γραμμάρια σπάλα-200 γραμμάρια λάπα) και προσθέτουμε την φρυγανιά, το αλάτι, την ρίγανη, την πάπρικα, το πιπέρι ζυμώνοντας πολύ καλά.
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τον βάζουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά.
Κόβουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ ρίχνοντας ελαιόλαδο, μουστάρδα, ρίγανη, πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Λαδώνουμε τα χέρια μας παίρνουμε μια ποσότητα 90 γραμμάρια το κάθε μπιφτέκι το πλάθουμε και για να φτιάξουμε γραμμές το πιέζουμε πάνω σε μια σχάρα. Τοποθετούμε το κάθε μπιφτέκι μέσα στο καλάθι του air fryer.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο το κάθε μπιφτέκι από την πάνω πλευρά.
Ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλο για το ολοήμερο
Βάζουμε τις πατάτες στο δεύτερο καλάθι του air fryer και προγραμματίζουμε να τις ψήσουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά. Στα 15 λεπτά αφαιρούμε το καλάθι και αφού τις ανακατέψουμε τις ξαναψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά.
Τοποθετούμε και το δεύτερο καλάθι με τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά. Τα πιο νόστιμα και ζουμερά μπιφτέκια είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!! Σερβίρετε τα με χωριάτικη σαλάτα, τζατζίκι ή με ότι άλλο σας αρέσει!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια