Αφρατα μπισκοτακια λεμονιου
με γλασο αχνης
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα λαδι
3/4 κουπας χυμο πορτοκαλιου
Χυμο και ξυσμα απο ενα μεσαιο λεμονι
700-800γρ φαρινα απ
Γλασο
-1 κουπα ζαχαρη αχνη
-Σταγονες λεμονιου
-Σταγονες νερου
Τρουφα χρωματιστη
Ζυμωνουμε ολα τα υλικα μαζι προσθετοντας στο τελος σταδιακα το αλευρι μεχρι να εχουμε μια μαλακη ζυμη.
Ανοιγουμε χοντρο φυλλο με πλαστη και κοβουμε διαφορα σχεδια με κουπατ.
Τα βαζουμε σε ταψι με λαδοκολλα και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους για 15′ περιπου μεχρι να ροδισουν ελαφρως.
Οταν βγαινουν απ’το φουρνο ειναι ελαφρως μαλακα και οταν κρυωσουν σφιγγουν.
Κανουμε ενα γλασο με μια κουπα ζαχαρη αχνη λιγες σταγονες λεμονιου και ελαχιστο νερο μεχρι να κανουμε ενα παχυρευστο μειγμα γλασου.
Αφου κρυωσουν τα μπισκοτα μας ριχνουμε λιγο γλασο πανω απο καθε μπισκοτακι και πασπαλιζουμε προαιρετικα με χρωματιστη τρουφα.