Αφράτα μπουρεκάκια με ζύμη γιαουρτιού και φέτα για το σχολείο, που τα παιδιά θα τα ζητούν συνέχεια. Τα πιο αφράτα και τα πιο γευστικά μπουρεκάκια.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 650 γραμμάρια
- νερό 150 ml
- ηλιέλαιο 150 ml
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια 2%
- αυγα 1 μέτριο
- ξερή μαγιά 9 γραμμάρια
- αλατι 2 κουταλάκια του γλυκού
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Υλικά
- φέτα 300 γραμμάρια
Για την Γέμιση
- αυγα 1
Για το άλειμμα
Δείτε ακόμα Μπουρεκάκια με σαλάμι μπύρας
Τα μπουρεκάκια που θα σας δείξουμε σε αυτήν την συνταγή σίγουρα θα γίνουν από τα αγαπημένα σας. Μιλάμε για αφράτα μπουρεκάκια με ζύμη γιαουρτιού και φέτα για το σχολείο που θρυμματίζεται και θυμίζει κουρού . Εύκολα, γρήγορα και πεντανόστιμα, είναι κατάλληλα για το πρωί ή και στο ολοήμερο. Ιδανική συνταγή για πολυάσχολες μανούλες.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπουρεκάκια με ζύμη γιαουρτιού και φέτα:
INGREDIENTS
650 g plain flour
150 g water
150 g vegetable oil
200 g yogurt 2%
1 medium egg
9 g dry yeast
2 tsp salt
1 tsp sugar
—————————————————-
300 g Greek feta cheese
—————————————————–
1 medium egg
GERMAN
ZUTATEN
650 g Mehl
150 g Wasser
150 g Pflanzenöl
200 g Joghurt 2%
1 mittelgroßes Ei
9 g Trockenhefe
2 TL Salz
1 TL Zucker
————————————————– —
300 g griechischer Feta-Käse
————————————————– —
1 mittelgroßes Ei
10′ Χρόνος Εκτέλεσης
50 λεπτά Χρόνος Αναμονής
40-45 Χρόνος Ψησίματος
25 Μπουρεκάκια
Εκτέλεση για τα μπουρεκάκια με ζύμη γιαουρτιού και φέτα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, το ηλιέλαιο, την μαγιά, την ζάχαρη ,το αυγό, το Στραγγιστό Γιαούρτι 2% και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα. Ρίχνουμε το αλάτι και συνεχίζουμε ρίχνoντας το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να σχηματιστεί ένα ζυμάρι που να μην κολλάει!
Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί 50 λεπτά.
Μετράμε και κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια των 50 γραμμάρια και φτιάχνουμε με κυκλικές κινήσεις μικρά μπαλάκια. Πατάμε το κάθε μπαλάκι έτσι ώστε να σχηματιστεί μια μικρή στρογγυλή επίπεδη ζύμη και με ένα μικρό κουταλάκι γεμίζουμε στην μέση μια μικρή ποσότητα με τυρί.
Δείτε ακόμα Back to school 2023: Η καλύτερη συνταγή για τυροπιτάκια αφρός
Κλείνουμε την ζύμη πολύ καλά, δίνουμε σχήμα και τοποθετούμε τα μπουρεκάκια με την ένωση προς τα κάτω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Αλείφουμε με αυγό και Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για περίπου 40 με 45 λεπτά στους 180c. Πεντανόστιμα και αφράτα μπουρεκάκια για όλες τις ώρες!! Καλή σας επιτυχία!!!
Δείτε το βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή