Τα παιδιά λατρεύουν τα ψωμάκια μπριός και πόσο μάλλον όταν μέσα έχουν σοκολάτα. Σήμερα λοιπόν φτιάξαμε αφράτα μπριός για κολατσιό στο σχολείο με σοκολάτα για να τα πάρουν μαζί τους τα παιδιά στο σχολείο!
- Γάλα φρέσκο 300 ml χλιαρό
- ξερή μαγιά 9 γραμμάρια
- αλατι 1 μικρή πρέζα
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- ζαχαρούχο γάλα 3 κουταλιές της σούπας αδιάλυτο
- αυγα 2 σε θερμοκρασία δωματίου
- βούτυρο γάλακτος 60 γραμμάρια λιωμένο και χλιαρό
- αλεύρι για τσουρέκια 650-700 γραμμάρια κοσκινισμένο
- σταγόνες σοκολάτας Κατά βούληση
- τρούφα σοκολάτας 30-40 γραμμάρια
Υλικά
- κρόκους αυγού 1
- βουτυρο 30 γραμμάρια περίπου λιωμένο
- Γάλα φρέσκο 1 κουταλιά της σούπας
Για την επάλειψη
Τα παιδιά αποφεύγουν τα γλυκά όμως δεν είναι κακό που και που να τρώνε και λίγη σοκολάτα. Αρκεί να υπάρχει μέτρο. Μία φορά στο τόσο λοιπόν φτιάχνουμε στα παιδιά μας αυτά τα αφράτα γλυκά ψωμάκια μπριός με σοκολάτα!
Δείτε ακόμα Μπριός σαλιγκάρι γεμιστό με σοκολάτα και μέλι με φουντούκια
Τα παιδιά τα λατρεύουν και εξαιτίας της σοκολάτας και επειδή είναι σκέτος αφρός. Είναι τέλεια επιλογή για σχολικό κολατσιό ή ακόμη και σαν επιδόρπιο στο ολοήμερο μετά το κυρίως φαγητό των παιδιών. Αν τα παιδιά σας έχουν καιρό να φάνε γλυκό αυτά τα μπριός είναι το τέλειο γλυκάκι γι’ αυτά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Αφράτα μπριός για κολατσιό στο σχολείο
Εκτέλεση για τα αφράτα μπριός για κολατσιό στο σχολείο
Αρχικά χωρίζουμε τους κρόκους και τα τους χτυπάμε μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. Έπειτα χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε την μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους. Χτυπάμε για λίγο να ενωθούν.
Διαλύουμε στο χλιαρό φρέσκο γάλα την ξερή μαγιά. Προσθέτουμε το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο γάλακτος, το αδιάλυτο ζαχαρούχο γάλα, το μείγμα με τα αυγά και ανακατεύουμε απαλά με έναν αυγοδάρτη μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για τσουρέκια και ανακατεύουμε με κουτάλι μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι. Το ζυμάρι θέλουμε να είναι αφράτο και να κολλάει λίγο στα χέρια. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα σε ζεστό μέρος.
Δείτε ακόμα Μπριός με κράνμπερις για το πιο γλυκό πρωινό!
Βάζουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις στον πάγκο εργασίας. Ζυμώνουμε πάνω στον αλευρωμένο πάγκο απαλά το ζυμάρι μας και το χωρίζουμε σε 7 κομμάτια των 175 γραμμαρίων, το καθένα. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι λίγο με το χέρι, βάζουμε στην επιφάνεια του κάθε φύλλου σταγόνες σοκολάτας και λίγη τρούφα σοκολάτας.
Κλείνουμε σαν πουγκί τις σοκολάτες μέσα στο ζυμάρι. Ζυμώνουμε προσπαθώντας να ενσωματωθεί μέσα η σοκολάτα, το ανοίγουμε σε κορδόνι και το κλείνουμε σαν κουλουράκι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα τα μπριός και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα. Αλείφουμε τα μπριός με χτυπημένο κρόκο αυγού, που τον έχουμε χτυπήσει με φρέσκο γάλα.
Δείτε ακόμα Μπριός με σοκολάτα και κρέμα !!!
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 175 βαθμούς Κελσίου, για 30 λεπτά περίπου. Αφού ψηθούν τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αλείφουμε και πάλι με λιωμένο βούτυρο για να γυαλίσουν. Μόλις κρυώσουν απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας αννα καλλεργη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή