Υλικά 13 muffins
220 γρ. αλεύρι μαλακό
240 ml γάλα
95 γρ. βούτυρο
1 αυγό
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
13 μίνι μοτσαρελάκια φρέσκα
1,5 κουταλάκι μπέικιν
1 κοφτό κουταλάκι σόδα
1,5 κουταλάκι ρίγανη
λίγο πιπέρι
Οδηγίες
Αν δεν βρούμε μίνι μοτσαρελάκια δεν αγχωνόμαστε.
Χρησιμοποιούμε φρέσκια μοτσαρέλα που την κόβουμε σε 13 μικρότερα κομμάτια.
Λιώνουμε το βούτυρο, χωρίς όμως να κάψει.
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε αλεύρι,σόδα,μπέικιν και ρίγανη.Σε άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό και το αναμειγνύουμε με την τριμμένη παρμεζάνα, το γάλα, το βούτυρο και λίγο πιπέρι.Ενώνουμε τα υλικά από τα δύο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Παίρνουμε χαρτάκια ψησίματος,φορμάκια σιλικόνης ή βουτυρωμένο μαφινοταψάκι
Βάζουμε μια κ.σ. από το μείγμα σε κάθε φορμάκι
Σε κάθε φορμάκι βάζουμε από ένα μοτσαρελάκι
Και καλύπτουμε με λίγο μείγμα από πάνω
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς, στον αέρα, για 25-30 λεπτά.Απολαμβάνουμε-κατά προτίμηση-ζεστά για να ευχαριστηθούμε καλύτερα τη λιωμένη καρδιά μοτσαρέλας.
Ειδήσεις σήμερα
- Δεν στεγνώνουν τα ρούχα : Το κόλπο με το μπουκάλι θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο μισό
- Βασίλης Καλογήρου: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση- Ο Τσούκαλης φεύγει εκτάκτως για Λάρισα
- Νέο Εκτακτο Δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια
- Διακοπή Ρεύματος ΔΕΗ : Διακοπές ρεύματος την Δευτέρα (13/1/2025) στην Αττική
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια