Συνταγή για πολύ αφράτα νηστίσιμα κρουασάν με γεύση σοκολάτα – βανίλια για τη περίοδο της Σαρακοστής, κάθε περίοδο νηστείας και για τα παιδάκια που έχουν τροφικές αλλεργίες αφού είναι χωρίς αυγά και χωρίς γάλα. Μπορούμε να τα γεμίσουμε με ό,τι μας αρέσει αλλά τρώγονται τέλεια και σκέτα.
από την Τζένη Τσανακτσίδου
- νερό 1μιση ποτήρι χλιαρό
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 3 κουταλιές της σούπας
- σπορέλαιο 1/2 ποτήρι
- αλατι 1 πρέζα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5 ποτήρια
- βανίλια 2
Υλικά
- μαργαρίνη 1 κουταλιά της σούπας περίπου
Για το άλειμμα των φύλλων
- γάλα καρύδας 1/2 κούπα περίπου
Για το άλειμμα των κρουσάν
Κρουασανάκια σφολιάτας για το σχολείο γλυκά και αλμυρά
Όποτε μας δίνεται η ευκαιρία να απολαύσουμε κρουασανάκια το κάνουμε. Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε δίχρωμα κρουασανάκια με γεύση σοκολάτα – βανίλια που τρώγονται τέλεια και σκέτα αλλά φυσικά έχετε την επιλογή να τα γεμίσετε με πραλίνες και μαρμελάδες της επιλογής σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα νηστίσιμα κρουασάν σοκολάτα – βανίλια:
Εκτέλεση για τα αφράτα νηστίσιμα κρουασάν σοκολάτα – βανίλια
Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ το χλιαρό νερό, την ξερή μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι. Σκεπάζουμε το μείγμα για 10 λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το σπορέλαιο και το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι.
Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και τις βανίλιες και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη. Τη σκεπάζουμε για 1 ώρα και έπειτα βάζουμε την ζύμη πάνω στον πάγκο και την κόβουμε σε 2 ίσα μέρη. Βάζουμε σε ένα ποτήρι το κακάο και το νερό και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα πάνω στο ένα μέρος ζύμης και ζυμώνουμε καλά. Ανοίγουμε τις δύο ζύμες σε δύο φύλλα ίσα στρογγυλά. Βάζουμε πάνω στο ένα φύλλο μαργαρίνη και κλείνουμε με το άλλο. Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και ρολάρουμε τα κρουασανάκια.
Κρουασανάκια αφρός
Τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά και στη συνέχεια τα αλείφουμε με γάλα καρύδας. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά.
Tips για τα αφράτα νηστίσιμα κρουασάν σοκολάτα – βανίλια
Όλα τα υλικά τα μετράμε με ποτήρι των 200 ml.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος