Μία ξεχωριστή συνταγή για τσουρέκια νηστίσιμα με ίνες πολύ αφράτα και μαλακά! Τη Σαρακοστή νηστεύουμε και μας είναι ιδιαίτερα δύσκολο όταν μοσχομυρίζει όλο το σπίτι από το ψήσιμο αλλά εμείς δεν μπορούμε να τα φάμε!
- μαστιχα 5 γρ
- μαχλέπι 3 κτγ σκόνη
- ζαχαρη 350 γρ
- βανίλια 3
- πορτοκαλι Ξύσμα από 1
- πορτοκαλι 50 γρ χυμό
- ξερή μαγιά 8 γρ
- γάλα αμυγδάλου 450 γρ
- αλεύρι για τσουρέκια 1150 γρ
- μαργαρίνη 250 γρ πλάκα
Υλικά
- γάλα αμυγδάλου 100 γρ
- ζαχαρη 1 κτσ
- σουσαμι
Για το άλειμμα
Με αυτή τη συνταγή λοιπόν για νηστίσιμα τσουρέκια με σουσάμι και γάλα αμυγδάλου μπορούμε να τρώμε τσουρέκι όλη την περίοδο της νηστείας! Αφράτα τσουρεκάκια ιδανικά για παιδιά και μεγάλους για να τρώμε στο πρωινό, σαν κολατσιό, ακόμη και στο σχολείο!
Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο: