Συνταγή για παραδοσιακά, αφράτα τριφτά Πασχαλινά κουλουράκια με αμμωνία, από τα τεφτέρια της γιαγιάς της Σόφης Τσιώπου.
- βούτυρο γάλακτος 300 γραμμάρια αγελαδινό
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα
- ζαχαρη 2 κούπες
- βανίλια 3
- αμμωνια 30 γραμμαρία
- Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλιά της σούπας περίπου
- αυγα 5
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 7-8 κούπες περίπου
Υλικά
- κρόκους αυγού 1-2
- Γάλα φρέσκο 1 κουταλιά της σούπας περίπου
Για το άλειμμα
Τα Πασχαλινά κουλουράκια της Γωγώς Σαμίου
Το Πάσχα έρχεται και φυσικά τα Πασχαλινά κουλουράκια δεν πρέπει να λείπουν από κανένα τραπέζι. Αν θέλετε να κάνετε μία στροφή στη παράδοση φέτος, τότε σίγουρα πρέπει να φτιάξεις αυτά τα αφράτα κουλουράκια αμμωνίας, για να μοσχοβολήσει το σπίτι Πάσχα! Θα σας γυρίσουν στο Πάσχα των παιδικών σας χρόνων.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα Πασχαλινά κουλουράκια αμμωνίας:
Εκτέλεση για τα αφράτα Πασχαλινά κουλουράκια αμμωνίας
Αρχικά χτυπάμε μαλακό βούτυρο γάλακτος με τη ζάχαρη για 10 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, διαλύουμε την αμμωνία στο φρέσκο γάλα και προσθέτουμε και το μείγμα της αμμωνίας στο μίξερ.
Ρίχνουμε τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού και στο τέλος, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο λίγο, ανακατεύοντας με τα χέρια, μέχρι να έχουμε μία ζύμη που να μη κολλάει στα χέρια, αλλά να μην είναι και σφιχτή.
Τα Πασχαλινά κουλουράκια των Foodaholics
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας, τα αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο, που τον ανακατέψαμε με το φρέσκο γάλα και ψήνουμε, στους 160 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, 2 ταψιά μαζί, για 15 λεπτά.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος