Συνταγή για αφράτα πατατομπουρεκάκια με μόλις 5 υλικά στο φούρνο που μπορείτε να τα κάνετε και με τις πατάτες που περίσσεψαν.
- πατατες 3 μεγάλες
- αυγα 1
- ρεγκάτο 2 κουταλιές της σούπας τριμμένο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 8 κουταλιές της σούπας
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
Αυτά τα πατατομπουρεκάκια είναι σίγουρα από τα αγαπημένα μας διότι είναι εύκολα και δεν χρειάζονται τηγάνισμα. Επίσης για να τα φτιάξουμε θέλουμε μόνο 5 υλικά και όποτε τα έχουμε τιμήσει, ακούσαμε τα καλύτερα από όσους δοκίμασαν. Γι’ αυτό τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα και σε εσάς.
επίσης μπορείτε να τα κάνετε και με τις πατάτες που περίσσεψαν
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα πατατομπουρεκάκια:
Εκτέλεση
Αρχικά παίρνουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα τις λιώνουμε καλά με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το αυγό, το τριμμένο ρεγκάτο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το πιπέρι.
Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα και το βάζουμε για περίπου 30 λεπτά στο ψυγείο. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα στον πάγκο και με το στόμιο ενός ποτηριού το κόβουμε σε στρογγυλά κομμάτια. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Παλμιρα Αριστου
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr