Close

Αφράτα πιροσκί σαν βαμβάκι με αλλαντικά και τυριά

πιροσκί-με-φέτα-ζαμπόν-και-κασέρι-συνταγή-

Συνταγή για πιροσκί με βελούδινη σπιτική ζύμη και γεμισμένα τα μισά με φέτα και τα άλλα μισά με κασέρι και ζαμπόν. Μία νόστιμη ιδέα για κολατσιό στο σχολείο, για το ταπεράκι του ολοήμερου ή και για κολατσιό των μεγάλων στη δουλειά, με σίγουρη επιτυχία.

    Για την 1η γέμιση

  • φέτα 300-350 γραμμάρια

    Για το τηγάνισμα

  • ηλιέλαιο 1 ποτήρι του νερού περίπου

Πιροσκί με πουρέ πατάτας

Τα πιροσκί είναι μία νόστιμη επιλογή για κολατσιό μικρών και μεγάλων ενώ μπορούμε να τα φτιάξουμε και σαν ορεκτικά σε μπουφέδες και γιορτινά τραπέζια. Σήμερα σας έχουμε τα πιο πετυχημένα πιροσκί που δεν τα αλλάζουμε με καμία άλλη συνταγή, αφού δεν μας έχει αποτύχει ποτέ. Την μοιραζόμαστε και μαζί σας!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα πιροσκί σαν βαμβάκι με αλλαντικά και τυριά:

 

πιροσκί-με-φέτα-ζαμπόν-και-κασέρι-συνταγή-

Εκτέλεση για τα αφράτα πιροσκί σαν βαμβάκι με αλλαντικά και τυριά

Αρχικά σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, το χλιαρό φρέσκο γάλα και τη νωπή μαγιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, το αλάτι και την ζάχαρη. Στο τέλος βάζουμε το ξύδι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά σιγά ενώ ζυμώνουμε παράλληλα. Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία μαλακή ζύμη.

πιροσκί-με-φέτα-ζαμπόν-και-κασέρι-συνταγή-

Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά περίπου σε ζεστό μέρος. Έπειτα την χωρίζουμε σε μπαλάκια. Θρυμματίζουμε την φέτα και κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια το ζαμπόν.

Ανακατεύουμε το ζαμπόν με το τριμμένο κασέρι. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε φύλλο. Τα μισά τα γεμίζουμε με το μείγμα του κασεριού και του ζαμπόν και τα άλλα μισά με την θρυμματισμένη φέτα.

Συνταγές για σχολείο 2024: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Κλείνουμε καλά και τηγανίζουμε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια.

πιροσκί-με-φέτα-ζαμπόν-και-κασέρι-συνταγή-

Σημείωση: Αν τις φτιάξετε για παιδιά, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε σπιτικά αλλαντικά

Σπιτικό παριζάκι συνταγή εδώ

Σπιτικό ζαμπόν κοτόπουλο συνταγή εδώ

Σπιτικό ζαμπόν χοιρινό συνταγή εδώ

Σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας συνταγή εδώ

Η συνταγή είναι της φίλης μας Στεφοπουλου Μενια

και την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr