Συνταγή για αφράτα ψωμάκια γεμιστά με πραλίνα. Αν θέλετε ένα γρήγορο γλυκό τότε φτιάξτε αυτά τα ψωμάκια με πραλίνα. Αφράτα ψωμάκια με μαγιά, μαλακή κόρα και μία ψίχα σκέτο αφρό. Στην μέση βάζουμε πραλίνα φουντουκιού ή όποια πραλίνα και μαρμελάδα θέλουμε!
- αυγα 1 σε θερμοκρασία δωματίου
- ζαχαρη 3 κουταλιές της σούπας
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλιά της σούπας
- ηλιέλαιο 40 ml
- Γάλα φρέσκο 150 ml χλιαρό
- ξερή μαγιά 1φακελάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γραμμάρια
- αλατι 1 πρέζα
- μπέικιν πάουντερ 8 γραμμάρια
Υλικά
- πραλίνα 400 γραμμάρια περίπου φουντουκιού
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
- ξύδι 1 κουταλάκι του γλυκού λευκό
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Δείτε ακόμα Γλυκά ψωμάκια γεμιστά με βανίλια και επικάλυψη σοκολάτας
Ένα σοκολασμένο γλυκό που φτιάχνεται αμέσως και με τα πιο απλά υλικά. Αφράτα ψωμάκια γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού αλλά και με όποια άλλη πραλίνα αγαπάτε, όπως bueno και μαρμελάδες. Τα ψωμάκια έχουν μαλακή κόρα φυσικά και μία ψίχα πολλή αφράτη για να τρώγονται εύκολα. Σκέτη σοκόλαση αυτά τα ψωμάκια, για όλες τις ώρες!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ψωμάκια γεμιστά με πραλίνα:
Εκτέλεση για τα ψωμάκια γεμιστά με πραλίνα
Σε ένα μπολ βάζουμε το αυγό μαζί με την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε και πάλι. Βάζουμε το χλιαρό γάλα και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε. Τότε προσθέτουμε την μισή δόση από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι και δουλεύουμε το μείγμα.
Βάζουμε το μπέικιν πάουντερ και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε καλά με λαδωμένα χέρια. Σταματάμε το ζύμωμα όταν πάρουμε μία πολύ μαλακή και ελαστική ζύμη. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 1 ώρα σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
Αφού φουσκώσει την χωρίζουμε σε 6-8 κομμάτια, εξαρτάται από το μέγεθος που θέλουμε να έχουν και τα πλάθουμε σε μπάλες. Με τον χοντρό πλάστη τους κάνουμε στο κέντρο ένα βαθούλωμα. Σκεπάζουμε τα ψωμάκια και πάλι και τα αφήνουμε για να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για άλλα 30 λεπτά.
Δείτε ακόμα Γλυκά ψωμάκια με σταφίδες
Μόλις φουσκώσουν, ξανακάνουμε την τρύπα στην μέση. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού που το έχουμε ανακατέψει με το λευκό ξύδι.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά περίπου. Αφού κρυώσουν λίγο τα γεμίζουμε με πραλίνα φουντουκιού.
Tips για τα ψωμάκια γεμιστά με πραλίνα
Διατηρούνται μαλακά και την επόμενη μέρα. Τα απολαμβάνουμε ζεστά ιδανικά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Geri Dako
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα