Το σάντουιτς μπορεί να είναι εύκολο όμως για να βγει πετυχημένο πρέπει να έχουμε τις σωστές πρώτες ύλες. Φτιάχνουμε λοιπόν Αφράτα ψωμάκια για ατομικά σάντουιτς χωρίς μίξερ, που μπορούμε να τα γεμίσουμε και με αλμυρή και με γλυκιά γέμιση!
- ζαχαρη 50 γραμμάρια
- μαγιά 75 γραμμάρια φρέσκια
- αλεύρι για τσουρέκια 1 κιλό
- Γάλα φρέσκο 600 γραμμάρια
- αυγα 2
- βουτυρο 100 γραμμάρια
- αλατι 10 γραμμάρια
Υλικά
- αυγα 1
- Γάλα φρέσκο 25-30 γραμμάρια
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Η πιο εύκολη επιλογή για σχολικό κολατσιό, παιδικό πάρτι, μπουφέ ή ακόμα και κολατσιό για τους μεγάλους είναι ένα χορταστικό σάντουιτς. Ανεξαρτήτως με το τι υλικά θα επιλέξουμε για να γεμίσουμε το σάντουιτς, το ψωμάκι που θα χρησιμοποιήσουμε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην νοστιμιά του.
Δείτε ακόμα Σουσαμένια ψωμάκια για γλυκιά ή αλμυρή γέμιση
Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε αναλυτικά μία πετυχημένη συνταγή για αφράτα ψωμάκια για ατομικά σάντουιτς. Δεν θα χρειαστούμε μίξερ και μπορούμε να τα γεμίσουμε τόσο με μία αλμυρή όσο και με μία γλυκιά γέμιση. Είναι σκέτος αφρός και σας συμβουλεύουμε να κάνετε διπλή δόση γιατί δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Αφράτα ψωμάκια για ατομικά σάντουιτς:
Εκτέλεση για τα ψωμάκια για ατομικά σάντουιτς
Αρχικά φτιάχνουμε το προζύμι βάζοντας σε ένα μπολ την ζάχαρη, την φρέσκια μαγιά, ένα μέρος του φρέσκου γάλακτος, λίγο αλεύρι για τσουρέκια ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός για να φτιάξουμε ένα σφιχτό χυλό. Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Σε μία μεγάλη λεκάνη προσθέτουμε το υπόλοιπο φρέσκο γάλα, τα αυγά, το αλάτι και ανακατεύουμε λίγο. Αφού ενεργοποιηθεί η μαγιά βάζουμε στο μείγμα το βούτυρο, το αλεύρι για τσουρέκι και ξεκινάμε να προσθέτουμε την ενεργοποιημένη μαγιά.
Ζυμώνουμε το μείγμα με τα χέρια μέχρι να ξεκολλάει από τον πάτο του μπολ. Αφήνουμε την ζύμη για 55 λεπτά να ξεκουραστεί και να φουσκώσει σκεπασμένη. Έπειτα βάζουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο εργασίας και μεταφέρουμε την ζύμη στον αλευρωμένο πάγκο.
Δείτε ακόμα Αφράτα ψωμάκια για κρύα σάντουιτς
Χωρίζουμε την ζύμη σε 24 ίσα κομμάτια και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε φυλλαράκι. Γεμίζουμε το κάθε φυλλαράκι με την γέμιση της αρεσκείας μας και κλείνουμε σε πουγκί και έπειτα σε μπαλάκι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και βάζουμε τα μπαλάκια ζύμης σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Αφήνουμε τα ψωμάκια να φουσκώσουν για 25 λεπτά. Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα. Χτυπάμε το αυγό για το άλειμμα με το φρέσκο γάλα και αλείφουμε τα ψωμάκια. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα για περίπου 25-30 λεπτά στον αέρα. Στις αντιστάσεις ίσως λίγο παραπάνω.
Tips για τα Αφράτα ψωμάκια για ατομικά σάντουιτς
Αντί για φρέσκια μαγιά μπορούμε να βάλουμε 3 φακελάκια ξερή μαγιά.
Δείτε παρακάτω αναλυτικά την εκτέλεση:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr