Αφράτα ψωμάκια με γάλα τύπου μαργαρίτα! Δεν αγοράζουμε ψωμί παρά φτιάχνουμε πολύ εύκολα τα δικά μας ψωμάκια που γίνονται πολύ αφράτα και νόστιμα!
Ότι πρέπει για το επίσημο τραπέζι, για το πρωινό της οικογένειας, ακόμη και για μικρά σαντουιτσάκια των παιδιών!
ΥΛΙΚΑ:
2 φακελάκια ξερή μαγιά,
1 λίτρο γάλα χλιαρό,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
1 νεροπότηρο σπορέλαιο,
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
και αλεύρι του φούρνου ή αλευρι για όλες τις χρήσεις, περίπου 1 κιλό και 200 γραμμάρια . Μπορεί και λίγο παραπάνω. τόσο όσο να επιφέρουμε μια πολύ αφράτη ζύμη οπότε αυτό είναι στην ώρα του ζυμώματος!!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στην λεκάνη τις μαγιές,την ζάχαρη,και το γάλα και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε το σπορέλαιο, το αλάτι και ανακατεύουμε με.σύρμα.
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι χούφτα χούφτα και ζυμώνουμε.
Σκεπάζουμε την ζύμη.για 1 ώρα.
Στην συνέχεια πλάθουμε μικρές μπαλίτσες και της τοποθετούμε στην λαδόκολλα.στο ταψί και τις σκεπάζουμε για.30 λεπτά.
Τελειώνουμε αλείφουμε με κρόκο αυγού ρίχνουμε σουσάμι και τα ψήνουμε.σε προθερμασμένο φούρνο 7 λεπτών μεσαία σχάρα αντιστάσεις για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο!
Δείτε ακόμη Αφράτα επαγγελματικά ψωμάκια από το Live Kitchen
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Τzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά Σχολεία μέχρι και τα Χριστούγεννα – Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών
- Design Your Christmas Tree με DIY Στολίδια με τις Φωτογραφίες των Παιδιών
- Αστυνομικός της Βουλής : Μέλος σε σκοτεινή αίρεση ο 45χρονος
- Κώστας Δίγκας : Ο Πρωταγωνιστής της “Λάμψης” με τις φανατικές θαυμάστριες σήμερα στα 68 του παραμένει γοητευτικός
- Βήμα βήμα πως να φτιάξετε αλμυρό Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι