Συνταγή για αφράτα ψωμάκια με διάφορα λαχανικά και αλλαντικά με ευφάνταστο σχήμα
από τη φίλη μας Ελινα Σκλαβου.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 5 γραμμάρια
- ζαχαρη 5 γραμμάρια
- νερό 300 ml
Υλικά
- κρεμμυδι 3-4 φρέσκα (το πράσινο μέρος)
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- ηλιέλαιο 2-3 κουταλιές της σούπας
- καρότο 1 μέτριο σε κυβάκια
- ζαμπόν 7-8 φέτες ψιλοκομμένο
Για τη γέμιση
- ασπραδια 1-2 χτυπημένα
Για το άλειμμα
Αφράτα τυροψωμάκια με 3 υλικά στο airfryer
Τα παιδιά δεν αγαπούν ιδιαίτερα τα λαχανικά τις περισσότερες φορές. Όμως αν βρούμε νόστιμες συνταγές και βάλουμε λίγη φαντασία πολλά μπορούν να γίνουν. Θα δοκιμάσουμε αφράτα ψωμάκια με λαχανικά και αλλαντικά, που μπορείτε και να τα αφαιρέσετε αν θέλετε για να δοκιμάσουν τα παιδιά τα λαχανικά και για να έχετε πάντα κολατσιό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα ψωμάκια με λαχανικά:
Εκτέλεση για τα αφράτα ψωμάκια με λαχανικά
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη ξερή μαγιά, τη ζάχαρη και το νερό και ανακατεύουμε το μείγμα μας με ένα πιρούνι. Όταν το μείγμα σχηματίσει γρουμπουλάκια ξεκινάμε να το ζυμώνουμε με το χέρι μας μέχρι να πάρουμε μία ωραία ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε αλάτι και μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε. Καίμε το ηλιέλαιο σε ένα μπρίκι και έπειτα το προσθέτουμε καυτό στα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε για να ζεματιστούν.
Τέλος βάζουμε το καρότο κομμένο σε κυβάκια και το ψιλοκομμένο ζαμπόν στο μπολ με τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο και απλώνουμε πάνω της ομοιόμορφα τα υλικά μας. Διπλώνουμε στα τρία το φύλλο μας συνεχόμενα από τη μία πλευρά μόνο.
Αφράτα ζαμπονοψωμάκια
Κόβουμε το φύλλο σε ίσα μέρη 2 εκατοστών περίπου και τοποθετούμε το ένα μέρος πάνω στο άλλο σε δυάδες. Με ένα ξυλάκι πιέζουμε τα ψωμάκια κατά μήκος στο κέντρο τους. Τοποθετούμε πάνω στο ξυλάκι μας κεντρικά. Έτσι όπως κρέμεται το τραβάμε σχεδόν να διπλασιαστεί στο μήκος.
Πιάνοντας τις δύο άκρες του το κάνουμε μία ολόκληρη στροφή γύρω από το ξυλάκι μας. Τοποθετούμε με την ένωση προς τα κάτω. Πιέζουμε ελαφρώς να πάρει το σχήμα λουλουδιού και αφαιρούμε προσεκτικά το ξυλάκι.
Έπειτα τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ταψί με λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε με μεμβράνη. Τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν και να διπλασιαστούν. Στη συνέχεια τα αλείφουμε με το χτυπημένο ασπράδι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 10-12 λεπτά.
Tips για τα αφράτα ψωμάκια με λαχανικά
Μπορούμε να τα ψήσουμε και στον ατμό. Δεν παίρνουν ιδιαίτερο χρώμα.
Σημείωση: Αν τις φτιάξετε για παιδιά, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε σπιτικά αλλαντικά
Σπιτικό ζαμπόν κοτόπουλο συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν χοιρινό συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας συνταγή εδώ
Την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια