Close
ψωμάκια-με-τυρί-και-μυζήθρα-συνταγή-

Αφράτα ψωμάκια με τυρί και μυζήθρα, που μοσχοβολούν παράδοση με τυρί και μυζήθρα για το σχολικό κολατσιό, τον μπουφέ αλλά και το σνακ των μεγάλων.

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

Σήμερα θα σας δείξουμε μία συνταγή που η γιαγιά και η μαμά μας την έφτιαχνε πολύ συχνά. Αφράτα ψωμάκια που λιώνουν στο στόμα με τυρί και μυζήθρα. Είναι μία υπέροχη συνταγή τόσο για την αφράτη υφή της και την πλούσια γεύση της, όσο και για το πρωτότυπο σχέδιό της.

Δείτε ακόμα Γεμιστά ατομικά ψωμάκια με τυρί και αλλαντικά

Εμείς φτιάχνουμε αυτά τα ψωμάκια με τυρί και μυζήθρα πολύ συχνά, κυρίως για να τα δώσουμε στα παιδάκια μας, για το σχολείο. Τα λατρεύουν. Μας έχουν λύσει τα χέρια όμως και για τις βραδινές μας λιγούρες και για διάφορους μπουφέδες.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα ψωμάκια με τυρί και μυζήθρα:

ψωμάκια-με-τυρί-και-μυζήθρα-συνταγή-

Εκτέλεση για τα αφράτα ψωμάκια με τυρί και μυζήθρα

ψωμάκια-με-τυρί-και-μυζήθρα-συνταγή-

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το χλιαρό φρέσκο γάλα και το χλιαρό νερό. Επίσης βάζουμε την ζάχαρη και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και η ξερή μαγιά. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το ασπράδι, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο και το αλάτι και ζυμώνουμε καλά με τα χέρια.

ψωμάκια-με-τυρί-και-μυζήθρα-συνταγή-

Στο τέλος προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και ζυμώνουμε και πάλι μέχρι να ξεκολλάει η ζύμη από τα χέρια και να είναι πολλή μαλακή και αφράτη. Σκεπάζουμε την ζύμη με μεμβράνη ή με πετσέτα και την αφήνουμε να σταθεί σε ζεστό μέρος για 2 ώρες.

ψωμάκια-με-τυρί-και-μυζήθρα-συνταγή-

Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια, ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με το χοντρό πλάστη σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, σε οβάλ σχήμα και απλώνουμε από πάνω λίγο βούτυρο μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου.

ψωμάκια-με-τυρί-και-μυζήθρα-συνταγή-

Δείτε ακόμα Σπιτικά ψωμάκια για σάντουιτς με πετιμέζι

ψωμάκια-με-τυρί-και-μυζήθρα-συνταγή-

Ανακατεύουμε την φέτα θρυμματισμένη με την μυζήθρα και γεμίζουμε με λίγο από το μείγμα το κάθε φύλλο. Κλείνουμε, τα κάνουμε μακρόστενα μπαστούνια και τα φτιάχνουμε όπως βλέπουμε και στις φωτογραφίες. Αφήνουμε για 30 λεπτά σκεπασμένα με πετσέτα να φουσκώσουν σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

ψωμάκια-με-τυρί-και-μυζήθρα-συνταγή-

Έπειτα τα αλείφουμε με τους κρόκους αυγού, τους οποίους τους έχουμε χτυπήσει με το φρέσκο γάλα και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35 λεπτά.

ψωμάκια-με-τυρί-και-μυζήθρα-συνταγή-

Tips για τα αφράτα ψωμάκια με τυρί και μυζήθρα

ψωμάκια-με-τυρί-και-μυζήθρα-συνταγή-

Αντί για ηλιέλαιο μπορούμε να βάλουμε καλαμποκέλαιο. Αντί για μυζήθρα μπορούμε να βάλουμε τυρί γκίζα. Βγήκαν 13 τεμάχια.

ψωμάκια-με-τυρί-και-μυζήθρα-συνταγή-

ψωμάκια-με-τυρί-και-μυζήθρα-συνταγή-

ψωμάκια-με-τυρί-και-μυζήθρα-συνταγή-

ψωμάκια-με-τυρί-και-μυζήθρα-συνταγή-

ψωμάκια-με-τυρί-και-μυζήθρα-συνταγή-

ψωμάκια-με-τυρί-και-μυζήθρα-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Geri Dako

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr