Close
Αφράτα ψωμάκια με ζύμη γιαουρτιού γεμιστά

Συνταγή για Αφράτα ψωμάκια με ζύμη γιαουρτιού γεμιστά με Φιλαδέλφεια ,γαλοπούλα και κασέρι . Είναι τόσο αφράτα, τόσο νόστιμα για πρωινό για βραδινό  όσο και για το ταπεράκι των παιδιών στο σχολείο.

Δείτε παρακάτω την συνταγή και την εκτέλεση για τα πιο Αφράτα ψωμάκια με ζύμη γιαουρτιού γεμιστά με Φιλαδέλφεια, γαλοπούλα και κασέρι

Για την ζύμη:

1 κεσεδακι γιαουρτι στραγγιστο
1/2 κεσεδ.σπορελαιο
1 κεσεδ.νερο χλιαρο
1 φακ.ξερη μαγια
1 κ.γ ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
Περιπου 450 με 500 γρ αλευρι γ.ο.χ.

Αφρατα ψωμακια με ζυμη γιαουρτιου με φιλαδελφεια ,γαλοπουλα

Εκτέλεση για τα Αφράτα ψωμάκια με ζύμη γιαουρτιού γεμιστά

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το λάδι και το νερό καλα και ρίχνουμε την μαγιά, την ζάχαρη,  το αλάτι, και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε μέχρι  η ζύμη να είναι  αφράτη και να ξεκολλά από τα τοιχώματα .Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει .

Στην συνέχεια πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα ανοίγουμε με το χερι μας και βάζουμε στην μέση 1κ.γ.φιλαδελφεια 1 κομ. γαλοπούλα και 1 κομ. κασέρι τυλίγουμε και πλάθουμε σε στρογγυλά ψωμάκια .Αφήνουμε να φουσκώσουν για 20 λεπτά περίπου.

Δείτε ακόμη Στριφτάρια με σπανάκι και πράσο για σχολικό κολατσιό (και νηστίσιμα)

Αφράτα ψωμάκια με ζύμη γιαουρτιού γεμιστά

Δείτε ακόμη 6 ιδέες για σχολικό κολατσιό που θα δώσει ενέργεια στο παιδί

Αλείφουμε με κροκο αυγού διαλυμένο με λίγο νερο και πασπαλίζουμε κατά βούληση με σουσάμι και μαυροκουκι .
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα περίπου 30 λεπτα .

Tips για τα Αφράτα ψωμάκια με ζύμη γιαουρτιού γεμιστά

Μπορείτε να τα γεμίσετε με ότι θέλετε. Επίσης καλό θα είναι να αποφεύγουμε τα αλλαντικά του εμπορίου και να φτιάξουμε δικά μας σπιτικά αλλαντικά. Δείτε συνταγή εδώ

 

Η Συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου