Close
αφράτα-ψωμάκια-με-μήλα-συνταγή-

Συνταγή για αφράτα ψωμάκια μήλου. Αφού τα μήλα είναι στην εποχή τους, αποφασίσαμε να φτιάξουμε ψωμάκια, μέσα στην γλύκα για το πρωινό αλλά και το απογευματινό σνακ, σαν μία εναλλακτική μηλόπιτα. Είναι αρωματικά και φθινοπωρινά με μαρμελάδα, για επιπλέον γλύκα αλλά και κομμάτια φρέσκου μήλου! Πανεύκολα και έτοιμα σε 15 λεπτά.

Δείτε ακόμα Γλυκά ψωμάκια γεμιστά με βανίλια και επικάλυψη σοκολάτας

Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα και η αλήθεια είναι ότι είναι από τα αγαπημένα μας φρούτα, αυτής της εποχής. Σήμερα αποφασίσαμε να τα δοκιμάσουμε μέσα σε αφράτα και μέσα στην γλύκα ψωμάκια, αλειμμένα με μαρμελάδα για επιπλέον γλύκα! Έτοιμα σε 15 λεπτά για το πρωινό ή και το απογευματινό μας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ψωμάκια μήλου:

αφράτα-ψωμάκια-με-μήλα-συνταγή-

Εκτέλεση για τα ψωμάκια μήλου

Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό φρέσκο γάλα, την μαγιά, 30 γραμμάρια ζάχαρη, την ζάχαρη βανίλιας και 50 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές, το σκεπάζουμε και το βάζουμε σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά, έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Αφού ενεργοποιηθεί η μαγιά προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε παράλληλα με τη σπάτουλα κάνοντας κυκλικές κινήσεις, για να μπει αέρας στη ζύμη και σταματάμε όταν πάρουμε μία λεία και ελαφρώς κολλώδη ζύμη.

αφράτα-ψωμάκια-με-μήλα-συνταγή-

Μεταφέρουμε την ζύμη στον πάγκο εργασίας και την δουλεύουμε λίγο με τα χέρια. Προσθέτουμε από πάνω το βούτυρο και συνεχίζουμε να δουλεύουμε τη ζύμη προσπαθώντας το βούτυρο να πάει παντού.

Δείτε ακόμα Μηλοπιτάκια χωρίς γάλα και χωρίς αυγά για παιδάκια με αλλεργίες

Αφού η ζύμη είναι έτοιμη, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου για 5 λεπτά και βάζουμε την ζύμη μέσα, σκεπασμένη για να φουσκώσει. Έπειτα ξεφουσκώνουμε την ζύμη με τα χέρια μας και την μεταφέρουμε σε έναν αλευρωμένο πάγκο.

Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια των 70 γραμμαρίων το καθένα. Συνολικά βγαίνουν 7 μπάλες. Παίρνουμε λοιπόν την πρώτη μπάλα, την αλευρώνουμε λίγο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φυλλαράκι. Αλείφουμε το φύλλο με λίγο νερό χρησιμοποιώντας ένα πινέλο για να κλείσουν οι άκρες.

αφράτα-ψωμάκια-με-μήλα-συνταγή-

Διπλώνουμε το φύλλο από τις δυο μεριές όπως θα δούμε στο βίντεο και με τα δάχτυλά μας κλείνουμε καλά αυτές τις δύο πλευρές για να μην μας ανοίξουν στο ζύμωμα. Αφήνουμε και πάλι να φουσκώσουν λίγο σε ένα ταψί με λαδόκολλα και στη συνέχεια αλείφουμε με λίγη μαρμελάδα στη μέση, το κάθε πιτάκι.

Δείτε ακόμα Μηλόπιτα σουφλέ

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το μήλο και τις απλώνουμε στη μέση, σε κάθε πιτάκι. Ανακατεύουμε το γάλα με το αυγό και αλείφουμε με το μείγμα τα πιτάκια.

αφράτα-ψωμάκια-με-μήλα-συνταγή-

Επίσης ανακατεύουμε την ζάχαρη και την ζάχαρη βανίλιας και πασπαλίζουμε τα ψωμάκια. Προσθέτουμε και λίγα φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Tips για τα ψωμάκια μήλου

Αντί για ζάχαρη βανίλιας μπορούμε να βάλουμε ξύσμα λεμονιού.

αφράτα-ψωμάκια-με-μήλα-συνταγή-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση παρακάτω:

Τις φωτογραφίες της συνταγής τις είδαμε από την φίλη μας Loujayn Mod

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr