Συνταγή για Αφράτα ρολάκια κρέμας από την Τζένη Τσανακτσίδου που θα σας ξετρελάνουν. Με σπιτική ζύμη και με μια συγκλονιστική γεύση και άρωμα
- Γάλα φρέσκο 250 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- βανίλια 1
- ζαχαρη 20 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 40 ml
- αλατι μια πρέζα
- ασπραδια 1
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 600 γραμμάρια
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 400 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 3 κουταλιές της σούπας γεμάτες
- ζαχαρη 3 κουταλιές της σούπας
- κρόκους αυγού 1
- βουτυρο 20 γραμμάρια
Για την κρέμα
- κρόκους αυγού 1
- Γάλα φρέσκο 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα
Η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου ετοίμασε για εμάς σήμερα αφράτα, υπέροχα και πανέμορφα ρολάκια κρέμας βανίλια. Με σπιτική και αφράτη ζύμη, σπιτική και βελούδινη κρέμα και μεράκι έχουμε αμέσως αφράτα ρολάκια κρέμας.
Μπορούμε να φτιάξουμε αυτά τα αφράτα ρολάκια κρέμας για τον καφέ μας, για τους καλεσμένους μας, σαν κέρασμα αλλά και για όποια στιγμή της ημέρας θέλουμε να απολαύσουμε κάτι γλυκό. Εμείς τα δοκιμάσαμε πρόσφατα και ξετρελαθήκαμε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα ρολάκια κρέμας:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για την ζύμη
Αρχικά βάζουμε σε ένα μπολ την ξερή μαγιά, την ζάχαρη και το φρέσκο γάλα χλιαρό και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το ασπράδι αυγού και ανακατεύουμε.
Στο τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το αλάτι και την βανίλια και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία αφράτη και λεία ζύμη. Λαδώνουμε ένα μπολ και βάζουμε την ζύμη μέσα. Την σκεπάζουμε με μία διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα.
Εκτέλεση για την κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το φρέσκο γάλα, την ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αφού πήξει απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με μία διάφανη μεμβράνη. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Εκτέλεση για τα αφράτα ρολάκια κρέμας
Αρχικά αλευρώνουμε τον πάγκο μας και βάζουμε πάνω την ζύμη. Κόβουμε την ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια. Αυτά τα κομμάτια τα πλάθουμε σε μπαλίτσες. Ανοίγουμε όλα τα μπαλάκια σε φυλλαράκια. Βουτυρώνοντας τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο. Τα ανοίγουμε ένα φύλλο. Αυτό το φύλλο το κλείνουμε ρολάροντας όπως κάνουμε για παράδειγμα με τα ροξάκια.
Το κόβουμε σε ίσα κομμάτια. Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά. Στην συνέχεια χτυπάμε 1 κρόκο αυγού με 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο γάλα και τα περνάμε με ένα πινέλο.
Δείτε ακόμα Λαχταριστά ρολάκια κανέλας με γέμιση τυρί φιλαδέλφεια
Βάζουμε τη κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζουμε πάνω στο καθένα γύρω γύρω. Τελειώνουμε ψήνοντας στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα για 25 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαφέρουμε.
Tips για τα Αφράτα Ρολάκια κρέμας
Μπορούμε να βάλουμε όποιο ελαφρύ λάδι μας αρέσει. Βγαίνουν 25 κομμάτια.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr