Συνταγή για Αφράτα, εύκολα, γευστικά ρολάκια με βελούδινη κρέμα. Αφράτα ρολάκια ζύμης γεμιστά με σπιτική βελούδινη κρέμα βανίλιας από την Τζένη Τσανακτσίδου.
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 50 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 180 ml
- ασπραδια 1
- βουτυρο 20 γραμμάρια μαλακό
- ηλιέλαιο 20 ml
- αλατι Μισό κοφτό κουταλάκι του γλυκού
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 350 γραμμάρια
- βανίλια 1
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 230 ml
- κρόκους αυγού 1
- ζαχαρη 40 γραμμάρια
- κάστερ πάουντερ 20 γραμμάρια
- βανίλια 1
Για την κρέμα
- κρόκους αυγού 1
- Γάλα φρέσκο 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα
Πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα ψάχνουμε ένα μικρό γλυκάκι για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας, να κεράσουμε έναν καλεσμένο ή τέλος πάντων για να καλύψουμε τις υπογλυκαιμίες μας. Σήμερα, θα δούμε ένα πεντανόστιμο γλυκό. Μιλάμε φυσικά για τα ρολάκια ζύμης γεμιστά με βελούδινη σπιτική κρέμα.
Θα φτιάξουμε ρολάκια από σπιτική και πανεύκολη ζύμη, αφράτα, που λιώνουν στο στόμα και θα τα γεμίσουμε με σπιτική βελούδινη κρέμα βανίλιας. Μία πανεύκολη συνταγή που αν ακολουθήσετε τις οδηγίες θα έχει σίγουρη επιτυχία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ρολάκια ζύμης:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση για την ζύμη
Σε ένα μπολ βάζουμε την μαγιά, την ζάχαρη και το γάλα σε θερμοκρασία χλιαρό προς ζεστό, να αντέχει στο χέρι μας. Ανακατεύουμε τα υλικά μας με ένα σύρμα. Προσθέτουμε στο μείγμα το βούτυρο, το ηλιέλαιο και το ασπράδι και ανακατεύουμε.
Επίσης προσθέτουμε το μισό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το αλάτι και την βανίλια και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Στο τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ζυμώνουμε σε αφράτη και λεία ζύμη. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την σκεπάζουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά και ξεκινάμε την κρέμα.
Εκτέλεση για την κρέμα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και το κάστερ πάουντερ και ανακατεύουμε, εκτός φωτιάς. Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού, την βανίλια και το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε. Στην συνέχεια βάζουμε το κατσαρολάκι στην εστία, στο χαμηλό και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Δείτε ακόμα Τραγανά ρολάκια μήλου χωρίς ζάχαρη
Αφού η κρέμα πήξει κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μπολ. Την σκεπάζουμε με μία διάφανη μεμβράνη. Βάζουμε την ζύμη στον πάγκο μας και με τον πλάστη την ανοίγουμε σε φύλλο με πάχος 1 εκατοστού.
Εκτέλεση για τα ρολάκια
Αφού ανοίξουμε το φύλλο το κόβουμε σε 10 ίσες λωρίδες με πάχος η καθεμία δύο δάχτυλα. Στην συνέχεια κάθε λωρίδα την φτιάχνουμε με σχήμα σαλιγκαριού. Βάζουμε το κάθε ρολάκι στο ταψί. Σκεπάζουμε τα ρολάκια μας για 20 λεπτά.
Σε ένα ποτήρι χτυπάμε τον κρόκο αυγού και το φρέσκο γάλα για το άλειμμα και με ένα πινέλο αλείφουμε τα ρολάκια μας. Βάζουμε την κρέμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και όπως είναι το σχέδιο πάνω, τους βάζουμε κρέμα γύρω γύρω.
Αφού ολοκληρώσουμε την διαδικασία ψήνουμε τα ρολάκια μας στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά.
Tips για Αφράτα ρολάκια με βελούδινη κρέμα
Αντί για κάστερ πάουντερ μπορούμε να βάλουμε κορν φλάουρ. Αντί για ηλιέλαιο μπορούμε να βάλουμε όποιο ελαφρύ λάδι μας αρέσει. Η ζύμη όταν την ζυμώνουμε θα πρέπει να είναι ζεστή, την σκεπάζουμε σε ζεστό μέρος και αφού είναι έτοιμη η διαδικασία είναι πιο εύκολη.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15