Αφράτα ρολάκια πιτσάκια για σχολικό κολατσιό τόσο το πρωί όσο και για το ταπεράκι του ολοήμερου ενώ είναι και μία τέλεια ιδέα για το παιδικό πάρτι.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό σκληρό
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- αλατι 2 κουταλάκια του γλυκού
- ζαχαρη 2 κουταλιές σούπας
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- ελαιολαδο 1/2 ποτηράκι του κρασιού
- νερό 2,5 κούπες χλιαρό
- κορν φλαουρ 3-4 κουταλιές της σούπας
Υλικά
Τα πιτσάκια αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους και κακά τα ψέματα, κάθε φορά που στήνουμε έναν παιδικό μπουφέ, λίγα πιτσάκια θα τα φτιάξουμε. Σήμερα θα σας δείξουμε πρωτότυπα ρολάκια πιτσάκια, που είναι αφράτα και λιώνουν στο στόμα.
Δείτε ακόμα Πιτσάκια ντόνατς για το ταπεράκι του σχολείου
Είναι ρολάκια πιτσάκια που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι και μπορείτε να τα φτιάξετε και για το σχολικό κολατσιό αλλά και για τα μεζεδάκια των μεγάλων. Είναι σκέτος αφρός και φτιάχνονται πανεύκολα και με απλά υλικά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα ρολάκια πιτσάκια
Εκτέλεση για τα αφράτα ρολάκια πιτσάκια
Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτουμε το νερό και διαλύουμε την ξερή μαγιά και την ζάχαρη, μαζί με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το σκληρό αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ξεκινάμε να ζυμώνουμε.
Στο τέλος ρίχνουμε το κορν φλάουρ και ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει. Αφού φουσκώσει, ανοίγουμε με την βοήθεια του πλάστη και αλευριού για όλες τις χρήσεις για να μην κολλάει σε φύλλο.
Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες και βάζουμε την γέμιση. Εμείς βάλαμε σε κάθε λωρίδα με αυτήν την σειρά, σάλτσα ντομάτας με ένα πινέλο, τριμμένη γκούντα, τριμμένο ρεγκάτο και τριμμένη μοτσαρέλα.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμα αλάδωτα πιτσάκια
Προσθέτουμε και ψιλοκομμένο μπέικον αλλά και ψιλοκομμένη γαλοπούλα. Ρολάρουμε και κόβουμε με μία κλωστή, ανάλογα πόσο πάχος θέλουμε, περίπου 5 εκατοστά. Βάζουμε τα πιτσάκια σε ταψί με λαδόκολλα, τα πατάμε με το χέρι μας και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν.
Tips για τα αφράτα ρολάκια πιτσάκια
Αντί για νερό μπορείτε να βάλετε γάλα. Μπορούμε να βάλουμε ό,τι υλικά θέλουμε στην γέμιση και σε όση ποσότητα θέλουμε. Η καθεμία λωρίδα είχε περίπου 15 πόντους φάρδος!!! Ανοίγουμε όσα φύλλα θέλουμε… αναλόγως το μέγεθος, βγαίνουν και τα πιτσάκια σε αριθμό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Marina Hatzidaki
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή