Συνταγή για αφράτα σταφιδόψωμα σαν τσουρεκάκια με ζύμη γιαουρτιού για το σχολικό κολατσιό, σκέτος αφρός του Δημήτρη Μιχαηλίδη .
- ξερή μαγιά 3 φακελάκια
- νερό 300 ml χλιαρό
- ηλιέλαιο 270 ml
- Γιαούρτι στραγγιστό 300 γραμμάρια 2%
- αυγα 1
- μαχλέπι 5 γραμμάρια
- βανίλια 1
- αλατι 1 πρέζα
- ζαχαρη 150 γραμμάρια
- σταφίδες 200 γραμμάρια μαύρες
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
Υλικά
Σταφιδόψωμο ολικής χωρίς ζάχαρη με σταγόνες σοκολάτας
Τα παιδιά βαρέθηκαν τα ίδια και τα ίδια; Εμείς είμαστε εδώ, να σας σώζουμε. Σήμερα φτιάχνουμε αφράτα σταφιδόψωμα με μαύρες σταφίδες και μυρωδικά, που θυμίζουν τσουρεκάκια. Είναι υπέροχα και τα δικά μας τα παιδιά τα τσακίζουν σε χρόνο μηδέν. Δοκιμάστε τα!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σταφιδόψωμα για το σχολικό κολατσιό:
Εκτέλεση
Βάζουμε τις μαύρες σταφίδες για 30′ σε κρύο νερό. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την ξηρή μαγιά, το χλιαρό νερό, ανακατεύουμε καλά με το σύρμα, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το στραγγιστό γιαούρτι, 1 αυγό, τη ζάχαρη, το μαχλέπι, τη βανιλίνη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε το αλεύρι, 1 πρέζα αλάτι και ζυμώνουμε για 5′ με το χέρι. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη κι αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί. Προσθέτουμε τις μαύρες σταφίδες και ζυμώνουμε. Αλείφουμε τα χέρια μας με λάδι και πλάθουμε μπαλάκια 100 γραμμαρίων το καθένα.
Φουσκωτά σταφιδόψωμα για το απογευματινό μας
Τοποθετούμε τα σταφιδόψωμα σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα, τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν (περίπου 30′). Αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 20′.
Δείτε την εκτέλεση αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος