Αφράτα σταφιδόψωμα, σκέτος αφρός που θα μας ξετρελάνουν και θα συνοδεύσουν τον καφέ μας και όχι μόνο!
- αυγα 3
- βανίλια 2
- ελαιολαδο 3 κ.σ.
- μελι 2 κ σ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.000 γρ
- σταφίδες 300 γρ
- ζαχαρη 120 γρ
Υλικά
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 1 κ σ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ σ.
- βουτυρο 100 γρ λιωμένο ζεστό
- γάλα 500 γρ χλιαρό
Για την μαγιά
- κρόκους αυγού 2
- Γάλα φρέσκο 2 κ.σ.
Για το άλειμμα
Η Τζένη Τσανακτσίδου είναι μία μαγείρισσα που ξέρει πως να μας κάνει να μπαίνουμε στην κουζίνα και να αγαπάμε αυτό που κάνουμε. Μέσα από απλές μαμαδίστικες συνταγές. Σήμερα λοιπόν θα μας δείξει πως μπορούμε να φτιάξουμε αφράτα σταφιδόψωμα!
Αυτά τα σταφιδόψωμα έχουν αγνά υλικά και θα φτιαχτούν με τον πιο αγνό τρόπο. Είναι σταφιδόψωμα που λιώνουν στο στόμα και μπορούν να συνοδεύσουν τον καφέ μας ή να τα πάρουμε μαζί σαν κολατσιό στην παραλία και όχι μόνο. Μπορεί να σας αρέσουν και τα πιο εύκολα & αφράτα Σταφιδόψωμα. Δείτε παρακάτω:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Εκτέλεση
Στην αρχή χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά, την ζάχαρη και τις βανίλιες. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μαγιά, την ζάχαρη και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας για τις δοσολογίες κουτάλι της σούπας. Ρίχνουμε το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε απαλά. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το ελαιόλαδο και το μέλι. Στο τέλος ρίχνουμε τα 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Το υπόλοιπο αλεύρι το ρίχνουμε σιγά σιγά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε την ζύμη μας για 1 ώρα. Στην συνέχεια βάζουμε την ζύμη στον πάγκο και την ανοίγουμε σε ένα παχύ φύλλο 1 εκ. Την αλείφουμε με βούτυρο και προσθέτουμε τις σταφίδες.
Δείτε ακόμα Συνταγή για σταφιδόψωμα με μέλι και κανέλα σαν αφρός
Κλείνουμε σε ρολό και κόβουμε ίσα κομμάτια. Βάζουμε τα κομμάτια σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα σκεπάζουμε για 20 λεπτά. Στην συνέχεια σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους αυγών και το γάλα και αλείφουμε με το μείγμα τα κομμάτια ζύμης.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά. Όταν ψηθούν τα περνάμε όλα με βούτυρο και απολαμβάνουμε.
Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Μενού Χριστουγέννων 2024: Δείτε τις καλύτερες συνταγές για το Γιορτινό τραπέζι
- Aνακαλείται ταχίνι – Βρέθηκε σαλμονέλα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα : Η Μουρτζούκου βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής και οι αποκαλύψεις την λύγισαν
- Κώστας Λεφάκης : Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 23/12/2024 ως 29/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Grand Hotel : Βγαίνει στο φως το παρελθόν της Αγγέλας και έρχονται τα πάνω κάτω