Αφράτα Τσουρεκάκια με μαρμελάδα σκέτος αφρός σε σχήμα μαργαρίτας. Μυρωδάτα, εύκολα και χωρίς αγχος για το αν έχουν επιτυχία γιατί είναι δεδομένη. Είναι ωραία συνταγή για τις μανούλες που έχουν παιδάκια που πανε σχολειο και για να συνοδεύσετε το καφεδάκι σας ή να απογειώσετε το πρωινό σας. Το τέλειο γλυκό!
- Γάλα φρέσκο 150 γραμμάρια χλιαρό
- ζαχαρη 125 γραμμάρια
- βουτυρο 50 γραμμάρια λιωμένο
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- αυγα 1
- μαχλέπι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Κακουλέ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- βανίλια 1
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 350-400 γραμμάρια περίπου
Υλικά
- μαρμελάδα 200 γραμμάρια περίπου
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
- νερό 1 κουταλιά της σούπας
Για την επάλειψη
Τα τσουρέκια είναι αγαπημένα γλυκά ψωμάκια που δεν τα απολαμβάνουμε μόνο το Πάσχα αλλά και όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Επειδή το πρωινό πρέπει να είναι το πιο πλούσιο γεύμα της ημέρας είπαμε να σας κάνουμε μία πρόταση για πρωινό με αφράτα τσουρεκάκια με μαρμελάδα της επιλογής σας.
Δείτε ακόμα Τσουρέκια με 4 και 6 κορδόνια χωρίς ζάχαρη
Εμείς τα φτιάξαμε με μαρμελάδα φράουλα αλλά εσείς μπορείτε να βάλετε όποια μαρμελάδα αγαπάτε. Θα γίνουν δε εξαιρετικά, αν προτιμήσετε σπιτική μαρμελάδα. Είναι σκέτος αφρός και πηγαίνει πολύ τόσο με το καφεδάκι σας όσο και με ένα ποτήρι φυσικό χυμό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα τσουρεκάκια με μαρμελάδα
Εκτέλεση για τα αφράτα τσουρεκάκια με μαρμελάδα
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, την ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν χλιαρά. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα και προσθέτουμε την ξερή μαγιά. Ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αυγό, το κακουλέ, το μαχλέπι, την βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και τελευταίο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το οποίο το βάζουμε σταδιακά. Ζυμώνουμε το μείγμα μας μέχρι να πάρουμε μία ζύμη αφράτη και εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Στην συνέχεια πλάθουμε την ζύμη σε μπαλάκια με μέγεθος ενός πορτοκαλιού. Σκεπάζουμε τα μπαλάκια με διάφανη μεμβράνη και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος για άλλα 20 λεπτά.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμα τσουρέκια σιροπιαστά
Έπειτα παίρνουμε ένα ποτήρι, αλευρώνουμε ελαφρώς την επιφάνεια της κάθε μπάλας από ζύμη και με τον πάτο του ποτηριού, πατάμε την κάθε μπάλα καλά στην μέση. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε γύρω γύρω. Τσιμπάμε την κάθε χαραματιά έτσι ώστε να δημιουργηθούν τα πέταλα και με ένα πιρούνι τρυπάμε στην μέση.
Προσθέτουμε στην μέση την μαρμελάδα. Ανακατεύουμε τον κρόκο αυγού με το νερό μέχρι να ομογενοποιηθεί και αλείφουμε τα τσουρεκάκια. Τα αφήνουμε για 10-15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και τα ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν.
Tips για τα αφράτα τσουρεκάκια με μαρμελάδα
Αν χρειάζεται παραπάνω αλεύρι μπορείτε να προσθέσετε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή