Close
συνταγή-για-τσουρέκια-

Το Πάσχα βρίσκεται πιο κοντά από ότι νομίζετε και είπαμε να ξεκινήσουμε από τώρα να μοιραζόμαστε μαζί σας πασχαλινές συνταγές όπως αυτά τα αφράτα τσουρέκια με εύκολο πλέξιμο. Έχουμε και βίντεο για αρχάριες!!

Φυσικά τα τσουρέκια μπορούμε να τα φάμε όλο τον χρόνο. Γλυκά μαλακά “ψωμάκια” που είτε τα τρως σκέτα είτε γεμισμένα με κάποια πραλίνα ή κάποια μαρμελάδα, είναι σκέτο γλύκισμα! Όμως στην Ελλάδα η παράδοση, θέλει να απολαμβάνουμε τα τσουρέκια κυρίως το Πάσχα.

Αφράτα τσουρέκια με εύκολο πλέξιμο

Δείτε ακόμα Tα Τσουρέκια των Foodacholics

Σήμερα λοιπόν, θα μοιραστούμε μαζί σας μία συνταγή για τσουρέκια με αναλυτικό βίντεο για το πλέξιμο, για τις αρχάριες. Φυσικά μπορείτε να τα φτιάξετε και για σχολικό κολατσιό ή οποιαδήποτε άλλη περίσταση, αλλά μην ξεχάσετε να το εντάξετε στο πασχαλινό σας μενού.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα τσουρέκια με εύκολο πλέξιμο

συνταγή-για-τσουρέκια-

Εκτέλεση για τα αφράτα τσουρέκια με εύκολο πλέξιμο

συνταγή-για-τσουρέκια-

Αρχικά φτιάχνουμε το προζύμι μας. Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό, την νωπή μαγιά και λίγο αλεύρι για τσουρέκια. Επίσης βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας γεμάτη μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε έναν χυλό. Αφήνουμε να ενεργοποιηθεί η μαγιά και να κάνει φουσκάλες το προζύμι.

συνταγή-για-τσουρέκια-

Σε μία μεγάλη λεκάνη προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, το κακουλέ, το μαχλέπι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε και κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο. Προσθέτουμε στην λακκούβα τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Ανακατεύουμε καλά με την ζάχαρη και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζεστό φρέσκο γάλα.

συνταγή-για-τσουρέκια-

Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα το μείγμα με το προζύμι. Αναπιάνουμε και σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι για τσουρέκια. Θέλουμε να πάρουμε μία ζύμη ελαφρώς κολλώδης. Αφού τραβήξει το αλεύρι προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό βούτυρο.

συνταγή-για-τσουρέκια-

Δείτε ακόμα Νηστίσιμα τσουρέκια σιροπιαστά

συνταγή-για-τσουρέκια-

Ζυμώνουμε και διπλώνουμε την ζύμη για να πιει το βούτυρο. Αφήνουμε την ζύμη καλά σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, για τουλάχιστον 30 λεπτά. Πλάθουμε έπειτα τα τσουρέκια σε πλεξούδες και τα αφήνουμε και πάλι να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος, σκεπασμένα.

συνταγή-για-τσουρέκια-

Αλείφουμε τα τσουρέκια μας με χτυπημένο κρόκο που τον έχουμε ανακατέψει με το γάλα και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 20-25 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε σε μία σχάρα να κρυώσουν και τυλίγουμε τα τσουρέκια με μεμβράνη όταν είναι χλιαρά.

συνταγή-για-τσουρέκια-

Tips για τα αφράτα τσουρέκια με εύκολο πλέξιμο

Μπορείτε να αρωματίσετε το γάλα σας με 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό σπόρους γλυκάνισου , όσο το ζεσταίνετε, το οποίο σουρώνετε μετά.
Θα δώσει ένα υπέροχο διακριτικό άρωμα στο τσουρέκι σας, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αρωματικά σας!!!

συνταγή-για-τσουρέκια-

Αντικαταστήστε το με το ξύσμα πορτοκαλιού. Αντί για βούτυρο γάλακτος μπορούμε να βάλουμε φυτίνη. Και η φυτίνη πρέπει να είναι λιωμένη. Μπορούμε να ανακατέψουμε τα δύο βούτυρα, απλά να είναι ζεστό το μείγμα.

συνταγή-για-τσουρέκια-

Το τύλιγμα με την μεμβράνη βοηθάει τα τσουρέκια να παραμείνουν αφράτα για μέρες. Μπορούμε να διαλύσουμε τον κρόκο για το άλειμμα και σε νερό.

Δείτε αναλυτικά το βίντεο για το πλέξιμο στα τσουρέκια:

Η συνταγή είναι της φίλης μας Aggeliki Antonopoulou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr