Close

Τσουρέκια με Πορτοκαλάδα του Παναγιώτη Παπαδάκη

Τσουρέκια με Πορτοκαλάδα

Τσουρέκια με Πορτοκαλάδα. Συνταγή για αφράτα Πασχαλινά τσουρέκια με πορτοκαλάδα, και ίνες του Παναγιώτη Παπαδάκη.

Έχουμε δοκιμάσει πολλά τσουρέκια όλα αυτά τα χρόνια όμως κανένα δεν ήταν σαν αυτό το τσουρέκι που μας έβαλε και φτιάξαμε ο Παναγιώτης Παπαδάκης. Πασχαλινά αφράτα τσουρέκια με πορτοκαλάδα που θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Τσουρέκια με Πορτοκαλάδα

Έχουν απλά υλικά και η πορτοκαλάδα είναι που απογειώνει την γεύση. Λίγα δάκρυα μαστίχας και κακουλέ για πιο Πασχαλινά αποτελέσματα. Αυτά τα τσουρέκια με Πορτοκαλάδα μπορούμε φυσικά να τα φτιάχνουμε όλο τον χρόνο και μπορούμε να τα δίνουμε ακόμη και σαν σχολικό κολατσιό μερικές φορές τον μήνα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα τσουρέκια με πορτοκαλάδα:

συνταγή-για-τσουρέκια-με-πορτοκαλάδα-

Συνταγή για τα πιο αφράτα τσουρέκια με πορτοκαλάδα!!Όταν τα φτιάξετε απλά θα πάθετε σοκ από το αποτέλεσμα!! Δεν θα ξανακάνετε άλλη συνταγή!! Οι γείτονες σας θα σας ζητάνε συνταγή!!!

Ingredients

150 g water(cold)
50 g fresh yeast
1 tbsp sugar
—————————————-
900 g hard flour
2 medium eggs
300 g sugar
100 g milk(cold)
150 g fizzy orange drink
120 g melted butter
Zest from 1 orange
2 g mastic
1 tsp mahlab1/2 tsp cardamom
2 vanilla
—————————————–
1 medium egg
1 tbsp milk
—————————————–
Almond flakes
—————————————
25×30 cm

συνταγή-για-τσουρέκια-με-πορτοκαλάδα-

GERMAN

ZUTATEN

150 g Wasser (kalt)
50 g frische Hefe
1 EL Zucker
—————————————-
900 g Hartmehl
2 mittelgroße Eier
300 g Zucker
100 g Milch (kalt)
150 g kohlensäurehaltiges Orangengetränk
120 g geschmolzene Butter
Zeste von 1 Orange
2 g Mastix
1 TL Mahlab1/2 TL Kardamom
2 Vanille
—————————————–
1 mittelgroßes Ei
1 EL Milch
—————————————–
Mandelflocken
—————————————–
25x30cm

συνταγή-για-τσουρέκια-με-πορτοκαλάδα-

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό , τις νωπές μαγιές, την ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά. Στον πολυκόφτη ρίχνουμε την μαστίχα (4-5 δάκρυα),το κακουλέ, το μαχλέπι ,τις βανίλιες, την ζάχαρη(80 γραμμάρια) και χτυπάμε πολύ καλά.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, την ζάχαρη(220 γραμμάρια) , την πορτοκαλάδα με ανθρακικό ,το ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά που θρυμματίσαμε , το προζύμι και ανακατεύουμε.

συνταγή-για-τσουρέκια-με-πορτοκαλάδα-

Ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι τύπου Αμερικής ή αλεύρι για τσουρέκι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Μόλις ρίξουμε το αλεύρι και έχουμε μια εύπλαστη ζύμη αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά με δόσεις κάθε φόρα το λιωμένο βούτυρο(σε θερμοκρασία δωματίου) ζυμώνοντας να απορροφάει κάθε φορά η ζύμη το βούτυρο.

Δείτε ακόμα Αφράτο πολίτικο τσουρέκι με ίνες

Αφού το ρίξουμε όλο πλάθουμε την ζύμη σε μια μεγάλη μπάλα. Ανάβουμε τον φούρνο για 1 λεπτό στις αντιστάσεις για 1 λεπτό. Κλείνουμε τον φούρνο και βάζουμε μέσα την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Ξαναζυμώνουμε την ζύμη με ελάχιστο αλεύρι πάνω στον πάγκο και την χωρίζουμε σε 9 κομμάτια των 200 γραμμαρίων.

Τα σκεπάζουμε για να μην ξεραθούν και τα ανοίγουμε ένα ένα σαν φυτίλι.
Ενώνουμε κάθε φορά 3 φυτίλια και δίνουμε σχήμα πλεξούδας. Το βάζουμε με μια λαδόκολλα σε ένα ταψί 25χ30 εκ. Τοποθετούμε και τα άλλα 2 ακριβώς δίπλα βάζοντας λαδόκολλα για να μην ακουμπάει το ένα με το άλλο.

συνταγή-για-τσουρέκια-με-πορτοκαλάδα-

Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος (περίπου 1 ώρα) Αφού φουσκώσουν πολύ καλά τα αλείφουμε με ένα μέτριο αυγό κι 1 κουταλιά της σούπας γάλα. Πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-55 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε ακόμα Τα τσουρεκάτα πασχαλινά κουλουράκια της Γκόλφως

Μόλις ψηθούν τα βάζουμε πάνω σε μια σχάρα να κρυώσουν. Τα Πασχαλινά μας τσουρέκια με πορτοκαλάδα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε γεμάτα ίνες και τόσο αφράτα και γευστικά που θα είναι τα καλύτερα τσουρέκια που έχετε φτιάξει ποτέ σας! Καλή σας επιτυχία και καλές γιορτές!!!

συνταγή-για-τσουρέκια-με-πορτοκαλάδα-

Δείτε το βίντεο για τα Τσουρέκια με Πορτοκαλάδα του Παναγιώτη Παπαδάκη εδώ :

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr