Close

Αφράτα τσουρέκια με ταχίνι και μέλι γεμάτα ίνες από το Γιώργο Ζώλη

τσουρέκια-με-ταχίνι-και-μέλι-συνταγή-

Σήμερα θα δοκιμάσουμε αφράτα Πασχαλινά τσουρέκια με ταχίνι και μέλι. Είναι σκέτος αφρός και γεμάτα ίνες. Ο Γιώργος Ζώλης είναι εγγύηση και αυτά τα τσουρέκια δεν πρέπει να λείπουν από το Πασχαλινό τραπέζι.

    Για το άλειμμα

  • αυγα 1
  • νερό 3 κουταλιές της σούπας

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

Τα τσουρέκια μπορεί να τα απολαμβάνουμε όλο τον χρόνο, όμως σίγουρα είναι το γλυκό του Πάσχα. Κι αφού Πάσχα χωρίς τσουρέκι δεν νοείται, είπαμε σήμερα να μοιραστούμε μαζί σας ένα υπέροχο τσουρέκι με ίνες και σκέτο αφρό!

Δείτε ακόμα Τσουρέκια Πασχαλινά με 6 κορδόνια

Είναι πεντανόστιμα τσουρέκια γεμάτα ίνες με ταχίνι και μέλι. Μοσχοβολούν παράδοση και σίγουρα αξίζει να τα δοκιμάσετε. Καλύτερα και από τον καλύτερο φούρνο εκεί έξω. Θα μοιραστούμε μαζί σας αναλυτικά την συνταγή και βίντεο για σίγουρα αποτελέσματα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα τσουρέκια με ταχίνι και μέλι γεμάτα ίνες από το Γιώργο Ζώλη

τσουρέκια-με-ταχίνι-και-μέλι-συνταγή-

Εκτέλεση για το προζύμι στα αφράτα τσουρέκια με ταχίνι και μέλι γεμάτα ίνες από το Γιώργο Ζώλη

Προσθέτουμε σε ένα μπολ την ζάχαρη, την νωπή μαγιά σπασμένη, το χλιαρό φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε λίγο με ένα πιρούνι. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για τσουρέκια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη το προζύμι για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Εκτέλεση για τα αφράτα τσουρέκια με ταχίνι και μέλι γεμάτα ίνες από το Γιώργο Ζώλη

Αφράτα τσουρέκια με ταχίνι και μέλι γεμάτα ίνες από το Γιώργο Ζώλη

Σε μία λεκάνη βάζουμε το χλιαρό γάλα, τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου, την ζάχαρη, το μαχλέπι, την μαστίχα Χίου, το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες, το μέλι και το κακουλέ και ανακατεύουμε λίγο με ένα σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά, το προζύμι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε στο μείγμα σιγά σιγά το αλεύρι για τσουρέκια και ανακατεύουμε το μείγμα με το χέρι μας παράλληλα.

Λίγο πριν τελειώσουμε με το αλεύρι για τσουρέκια και ενώ το μείγμα ξεκινά να σφίγγει ρίχνουμε λίγο από το ταχίνι και συνεχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια. Αφού προσθέσουμε και το υπόλοιπο αλεύρι, ζυμώνουμε και ρίχνουμε και το υπόλοιπο ταχίνι, συνεχίζοντας το πλάσιμο.

Δείτε ακόμα Τσουρέκια αφράτα με κλωστές: Όλα τα μυστικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Συνεχίζουμε το πλάσιμο σε έναν πάγκο εργασίας μέχρι να πάρουμε μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Χαράζουμε σταυρωτά την ζύμη λίγο και την βάζουμε σε ένα μπολ σκεπασμένο, μέχρι να φουσκώσει. Έπειτα βγάζουμε την ζύμη από το μπολ, το πλάθουμε λίγο με τα χέρια και το χωρίζουμε σε όσα τσουρέκια θέλουμε να φτιάξουμε.

Πλάθουμε τα τσουρέκια μας σε κορδόνια όπως θα δούμε αναλυτικά και στο βίντεο, στο τέλος του άρθρου. Αφήνουμε τα τσουρέκια να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος, σκεπασμένα για 25-30 λεπτά. Αλείφουμε έπειτα τα τσουρέκια με το χτυπημένο αυγό που έχουμε χτυπήσει με νερό.

Αλείφουμε τα τσουρέκια με το άλειμμα και τα βάζουμε σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε με σουσάμι, ενώ έχουμε βάλει τα τσουρέκια σε απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 25-30 λεπτά, χαμηλά χαμηλά το ταψί.

Tips για τα αφράτα τσουρέκια με ταχίνι και μέλι γεμάτα ίνες από το Γιώργο Ζώλη

Το κακουλέ είναι προαιρετικό. Μπορούμε να ψήσουμε και σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-160 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις.

τσουρέκια-με-ταχίνι-και-μέλι-συνταγή-

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Δείτε όλες τις Πασχαλινές μας συνταγές με ένα κλικ ΕΔΩ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr