Close

Αφράτα τυροκούλουρα με φέτα και γιαούρτι, ιδανικά για κολατσιό.

Αφράτα τυροκούλουρα με φέτα και γιαούρτι, ιδανικά για κολατσιό.

Συνταγή για αφράτα τυροκούλουρα με φέτα και γιαούρτι! Ένα ιδανικό σχολικό κολατσιό για τα παιδιά πολύ νόστιμο και χορταστικό. Αυτά τα γεμιστά τυροκούλουρα με σουσάμι μπορείτε να τα φτιάχνετε και σαν απογευματινό σνακ, ή για την εκδρομή & την παραλία. Το σίγουρο είναι ότι θα γίνουν ανάρπαστα.

Εκτέλεση

Για τη ζύμη που είναι εγγύηση πιο αφράτη δεν υπάρχει βάζω το γάλα, την μάγια, τη ζάχαρη και τα ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να διαλυθούν και το αφήνω 15 λεπτά. Μετά προσθέτω το αυγό ολόκληρο και ένα ασπράδι τον κρόκο τον κρατάω για επάλειψη στο τέλος, το ηλιέλαιο, κοσκινίζω το αλεύρι και ένα κουταλάκι αλάτι ίσως χρειαστεί και λίγο ακόμα αλεύρι περίπου 50 γραμμάρια το κάνω ζύμη η οποία είναι πάρα πολύ μαλακή έως που μπορεί να κολλάει και λίγο στα χέρια την τοποθετώ σε ένα λαδωμένο μπολ το σκεπάζω και ξεκινώ να φτιάχνω τη γέμιση φουσκώνει αμέσως θέλω να σας πω.

Χώρισα τη ζύμη σε 14 μπαλάκια άνοιξα φιλαράκι με λάδι στα χέρια και στον πάγο έβαλα γέμιση την έκανα ρόλο την έστριψα έκλεισα τις άκρες και από πάνω έβαλα τον κρόκο που είχα φυλάξει αραιωμένο με λίγο γάλα, σουσάμι καβουρντισμένο και έψησα στους 180 για 25 λεπτά τόσο μου πήρε εμένα στο δικό μου φούρνο μέχρι που να ροδίσουν.

Το ποτήρι που χρησιμοποίησα είναι 330 ml

Αφράτα τυροκούλουρα με φέτα και γιαούρτι, ιδανικά για κολατσιό.

Αφράτα τυροκούλουρα με φέτα και γιαούρτι, ιδανικά για κολατσιό.

Αφράτα τυροκούλουρα με φέτα και γιαούρτι, ιδανικά για κολατσιό.

Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Κωνσταντινιά ΠΚ