Συνταγή για Αφράτα τυροπιτάκια με μαγιά. Υπέροχα τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη σε σχήμα κρουασάν για το παιδικό πάρτι, το σχολικό κολατσιό και όχι μόνο!
- ξερή μαγιά 1
- Γάλα φρέσκο 300 ml
- ελαιολαδο 50 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 γρ
- ζαχαρη 1 κουταλιά
- αυγα 2
- βουτυρο 50 γρ
- αλατι Λίγο
Υλικά
- φέτα 500 γρ. περίπου
Για την γέμιση
- αυγα 1
Για το άλειμμα
Τα τυροπιτάκια είναι η καλύτερη λιχουδιά για μικρούς και μεγάλους. Μας χορταίνουν, εμπλουτίζουν τον μπουφέ μας είτε μιλάμε για κάποια επίσημη δεξίωση των μεγάλων είτε για το παιδικό πάρτι, μπορούμε να τα παίρνουμε μαζί μας στην δουλειά ή να τα δίνουμε σαν σχολικό κολατσιό στα παιδιά μας και μπορούμε να τα τρώμε σαν μεζέ.
Τα τυροπιτάκια είναι χορταστικά και ταιριάζουν με όλα. Μπορούμε να τα απολαύσουμε σε όλες τις περιστάσεις και να μείνουμε χορτάτοι και ικανοποιημένοι κι εμείς και οι καλεσμένοι μας. Σήμερα λοιπόν θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε αφράτα τυροπιτάκια με μαγιά σε σχήμα κρουασάν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα πιο Αφράτα τυροπιτάκια με μαγιά
Εκτέλεση
Αρχικά διαλύουμε την ξερή μαγιά με την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. Έπειτα προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά, το λάδι, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε. Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι στο μείγμα. Επίσης προσθέτουμε το αλάτι και ξεκινάμε να ανακατεύουμε.
Έπειτα βάζουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και πλάθουμε μέχρι να γίνει ζύμη. Δουλεύουμε την ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι να ξεκολλάει από τα χέρια. Έπειτα βάζουμε την ζύμη σε ένα αλευρωμένο σκεύος και την αφήνουμε να κάτσει για 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει.
Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 12 μέρη. Κάνουμε το κάθε μέρος μπαλάκι και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο. Κάνουμε τα φύλλα μας ρολά, τα κλείνουμε καλά και τα πατάμε ελαφρώς με τον πλάστη.
Δείτε ακόμα Τρίγωνα τυροπιτάκια στο φούρνο
Αφήνουμε ένα δάχτυλο κενό στην μέση και κόβουμε τρεις λωρίδες από την μία πλευρά και τρεις λωρίδες από την άλλη. Έπειτα ενώνουμε τις άκρες όπως θα δείτε και στο βίντεο.
Απλώνουμε την φέτα στη μία πλευρά και τυλίγουμε. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση για τα Αφράτα τυροπιτάκια με μαγιά στο παρακάτω βίντεο:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα