Τυροπιτάκια με αφράτη ζύμη χωρίς βούτυρο, που μοιάζουν με cupcake. Μια υπεροχή συνταγή για το πιο αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων, που δεν είναι άλλο από τα τυροπιτάκια. Με υπέροχη ζύμη από μαγιά, γάλα και γέμιση φέτας. Μια ακόμα συνταγή για τυροπιτάκια που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε είναι τα Τυροπιτάκια χωρίς φύλλο με αφράτη βουτυρένια ζύμη βήμα βήμα.
- ξερή μαγιά 3 φακελάκια (ή ένας κύβος φρέσκια)
- ζαχαρη 2 κ.σ
- γάλα 2 ποτηριά του νερού μέτρια χλιαρό
- σπορέλαιο 1/2 ποτήρι του νερού μέτριο
- ελαιολαδο 1/2 ποτήρι του νερού μέτριο
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Περίπου 4 ποτήρια μεγάλα η 600 γρμ περίπου
- αλατι λίγο
- φέτα
- αυγα 1 χτυπημένο για την επάλειψη
Υλικά
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι εύκολη γρήγορη και μπορούμε να την κάνουμε όλες με σίγουρη επιτυχία. Επίσης θέλω να σας πω ότι με την γέμιση μπορείτε να πειραματιστείτε και να προσθέσετε ότι υλικό εσείς θέλετε.
Έκτος από πολύ νόστιμα είναι και πολύ εντυπωσιακά σίγουρα θα κλέψουν τις εντυπώσεις στον μπουφέ για το πάρτι γενεθλίων του παιδιού σας. Είναι ιδανικά για το κολατσιό στο σχολείο ή την δουλειά, σαν σνακ οποιαδήποτε στιγμή της μέρας ακόμα και για το ταπεράκι της παραλίας. Έχω να σας προτείνω ακόμα και την φανταστική Λαχταριστή ζαμπονοτυροπιτα με διάφορα τυριά, κρέμα & σουσάμι.
Τα τυροπιτάκια αυτά είναι πολύ γευστικά και μαλακά, σαν αφρός, λιώνουν στο στόμα θα τα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι. Φτιάξτε τα λοιπόν και σίγουρα θα γίνουν ανάρπαστα.
Εκτέλεση
Σε λεκάνη προσθέτω ένα ένα τα υλικά και ζυμώνω. Αφήνω την ζύμη να ξεκουραστεί και να τριπλασιαστεί σε όγκο. Την τοποθετώ σε ξύλινη επιφάνεια η πάγκο την ξεφουσκώνω την πλάθω ελαφρώς σε μακρόστενο ζυμάρι και την χωρίζω σε 16 ίσα κομμάτια. Παίρνω ένα ένα και με την βοήθεια του πλάστη και λίγο αλευράκι ανοίγω μικρά φυλλαράκια. Στην μια άκρη βάζω φέτα τριμμένη κατά μήκος και στην άλλη την χαράσω σε 4 σημεία όπως κάνουμε στα ατσμα. Κλείνω την γέμιση ρολλάρω και κλείνω στρογγυλά. Τοποθετώ στις θήκες ταψιού για μάφινς αφού τις λαδώσω. Αλείφω με χτυπημένο αυγό επάνω και ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω αντιστάσεις στους 200° έως ότου ροδίσουν. Μπορούμε να τα κάνουμε και με γλυκιά γέμιση π.χ μαρμελάδα ή πραλίνα φουντουκιού, φαντασία να υπάρχει!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Μαιρη Καπνιση
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα