Αφράτα τυρόψωμα για το ταπεράκι της παραλίας, για το ταξίδι και τις διακοπές σας αλλά και για το σχολικό κολατσιό το πρωί ή στο ολοήμερο.
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 220 ml
- νερό 250 ml
- ξερή μαγιά 8-9 γραμμάρια
- ζαχαρη 2 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700-750 γραμμάρια
- αλατι 2 κουταλάκια του γλυκού
Υλικά
- φέτα 400 γραμμάρια
Για την γέμιση
- αυγα 1
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Δείτε ακόμα Τυρόψωμο στο ταψί τούμπανο
Σήμερα σας έχουμε κάτι τυρόψωμα σκέτο αφρό, που μπορούν να σας λύσουν τα χέρια και να χορτάσουν την πείνα μικρών και μεγάλων τόσο στο ταξίδι για τις διακοπές αλλά και για τις διακοπές όσο και στο κολατσιό της παραλίας, στο κολατσιό της δουλειάς, στον μπουφέ, αλλά και στο σχολικό κολατσιό. Δοκιμάστε τα!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα τυρόψωμα για κολατσιό
Εκτέλεση για τα αφράτα τυρόψωμα για κολατσιό
Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη το νερό με την ζάχαρη και την ξερή μαγιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε. Αφήνουμε για 30 λεπτά την ζύμη σκεπασμένη, να φουσκώσει σε ζεστό μέρος.
Στην συνέχεια την χωρίζουμε σε μπαλίτσες των 70 γραμμαρίων η κάθε μία. Έπειτα ανοίγουμε τις μπαλίτσες σε φυλλαράκι με τα δάχτυλα κάπως μακρόστενο.
Χαράζουμε από την μία πλευρά 3 φορές και βάζουμε σε κάθε φυλλαράκι από λίγη θρυμματισμένη φέτα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι Κλείνουμε και αφήνουμε τα τυρόψωμα να φουσκώσουν για άλλα 15 λεπτά σκεπασμένα σε ζεστό μέρος.
Δείτε ακόμα Αφράτα τυροψωμάκια χωρίς μίξερ της Γκόλφως
Στο τέλος τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό. Τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά.
Tips για τα αφράτα τυρόψωμα για κολατσιό
Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη. Το νερό το θέλουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Γίνονται και με ελαιόλαδο αντί για ηλιέλαιο απλά θέλει περισσότερο ανακάτεμα για να φύγει η έντονη μυρωδιά. Μπορούμε να τα γεμίσουμε με ό,τι θέλουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρια Ροβιθακη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Έπεσε ασανσέρ στο νοσοκομείο Παίδων Αγίας Σοφίας
- Άγιος Έρωτας: Αυτό το παιδί θα είναι η καταστροφή μας – Ο Παύλος προσπαθεί να πείσει την Χριστίνα να μην το κρατήσει
- Κλειστά σχολεία αύριο Πέμπτη (16/01) – Η Λίστα με τις περιοχές
- Άσπα Τσίνα: Πώς είναι σήμερα – Η συγκλονιστική αλλαγή στην εξωτερική της εμφάνιση
- Με δάκρυα στα μάτια ο Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έχασα ό,τι πιο σημαντικό είχα στη ζωή μου – Η εξομολόγηση που ραγίζει καρδιές