Η αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου φτιάχνει για εμάς τα πιο αφράτα τυρόψωμα σαν κρουασάν για το ταπεράκι της παραλίας ή το παιδικό πάρτι!
- Γάλα φρέσκο 200 ml χλιαρό
- μαγιά 50 γραμμάρια νωπή
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 900 γραμμάρια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ηλιέλαιο 70 ml
- νερό 300 ml ζεστό
- μαργαρίνη 250 γραμμάρια
Υλικά
- φέτα Μισό κιλό περίπου
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
- Γάλα φρέσκο 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Τα παιδιά μας ζητούν κάθε φορά κρουασάν τόσο για την παραλία όσο και για το παιδικό τους πάρτι ή το σνακ τους. Εμείς δεν θέλουμε να τους χαλάσουμε χατίρι αλλά παράλληλα δεν θέλουμε και να τους δίνουμε ζάχαρη. Τουλάχιστον όχι τόσο συχνά.
Δείτε ακόμα Μαλακό τυρόψωμο της Γκόλφως
Αυτά τα τυρόψωμα με τυρί που μοιάζουν με κρουασάν είναι η τέλεια ιδέα για να καλύψετε την ανάγκη των παιδιών για κάτι αφράτο και λαχταριστό τόσο στην παραλία όσο και σε οποιαδήποτε άλλη περίσταση. Δοκιμάστε τα και θα μας θυμηθείτε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα τυρόψωμα σαν κρουασάν
Εκτέλεση για τα αφράτα τυρόψωμα σαν κρουασάν
Αρχικά βάζουμε την μαργαρίνη στην κατάψυξη. Στην συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε το φρέσκο γάλα, την ζάχαρη και την νωπή μαγιά και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε το μείγμα για 15 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τα 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το αλάτι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε στο μείγμα με το αλεύρι το μείγμα με την ενεργοποιημένη μαγιά και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το νερό, 40 ml ηλιέλαιο και ανακατεύουμε. Τελειώνουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι για όλες τις χρήσεις και στο τέλος το υπόλοιπο ηλιέλαιο.
Ζυμώνουμε την ζύμη μέχρι να γίνει λεία και την σκεπάζουμε για 1 ώρα. Στην συνέχεια βάζουμε την ζύμη σε έναν αλευρωμένο πάγκο και την ανοίγουμε σε φύλλο. Βγάζουμε από την κατάψυξη την μαργαρίνη και την τρίβουμε στον τρίφτη.
Δείτε ακόμα Αφράτα τυροψωμάκια χωρίς μίξερ της Γκόλφως
Βάζουμε την τριμμένη μαργαρίνη σε όλο το φύλλο που ανοίξαμε. Ρολάρουμε σε ρολό το φύλλο και στην συνέχεια κόβουμε το ρολό σε 5 κομμάτια. Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε φύλλα, τα κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια, τα γεμίζουμε με θρυμματισμένη φέτα και κλείνουμε.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε για 30 λεπτά. Στο τέλος χτυπάμε τον κρόκο αυγού με το φρέσκο γάλα και αλείφουμε τα τυρόψωμα. Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.
Tips για τα αφράτα τυρόψωμα σαν κρουασάν
Βγαίνουν περίπου 60 κομμάτια.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα