Σήμερα θα σας δείξουμε τα πιο τέλεια αφράτα ζαμπονοπιτάκια για το παιδικό πάρτι, το σχολικό κολατσιό, το ταπεράκι του ολοήμερου αλλά και για κέρασμα. Είναι αφράτα και λιώνουν στο στόμα.
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα χλιαρό
- σπορέλαιο 1/2 κούπα
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- αυγα 1
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γραμμάρια
Υλικά
- μοτσαρελα 30 γραμμάρια περίπου
- γκούντα 50 γραμμάρια περίπου τριμμένη
- γαλοπουλα 10 φέτες περίπου
- φέτα 30 γραμμάρια περίπου θρυμματισμένη
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 1
- Γάλα φρέσκο 1 κουταλάκι του γλυκού
Για το άλειμμα
Τα ζαμπονοπιτάκια είναι τα πιο νόστιμα πιτάκια και πολύ συχνά τα επιλέγουμε για τους μπουφέδες μας αλλά και για τα σνακ μας. Μπορείτε λοιπόν για το σχολικό κολατσιό, το παιδικό πάρτι αλλά και για το κολατσιό στην δουλειά να φτιάξετε μερικά από αυτά τα πεντανόστιμα ζαμπονοπιτάκια.
Δείτε ακόμα Ζαμπονοπιτάκια “Λουλουδάκια” σε Ξυλάκι για το παιδικό πάρτι!
Είναι πανέμορφα και πολύ νόστιμα και φτιάχνονται πανεύκολα και με απλά υλικά. Αξίζει να τα δοκιμάσετε και είμαστε σίγουροι ότι δεν θα μπορείτε να σταματήσετε μόνο σε ένα ζαμπονοπιτάκι. Εμείς τα δοκιμάσαμε και τα φτιάχνουμε τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα ζαμπονοπιτάκια
Εκτέλεση για τα αφράτα ζαμπονοπιτάκια
Αρχικά διαλύουμε την ξερή μαγιά στο χλιαρό γάλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη και το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Βάζουμε το αυγό και το αλάτι και στο τέλος βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη σε ζεστό μέρος και στην συνέχεια παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμης σε μέγεθος ενός μανταρινιού. Ανοίγουμε αυτό το κολλάει σε στρογγυλό φυλλαράκι. Κάνουμε στο κάτω μέρος με το μαχαίρι χαρακιές.
Δείτε ακόμα Τεμπελικα πιτακια με ζαμπον,φετα,σπανακι
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την φέτα, την μοτσαρέλα, την γκούντα και την γαλοπούλα ψιλοκομμένη. Στο πάνω μέρος του φύλλου με τις χαρακιές που ανοίξαμε βάζουμε λίγη γέμιση. Ρολάρουμε προς τις χαρακιές. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη μας.
Ανακατεύουμε τον κρόκο αυγού με το φρέσκο γάλα και αλείφουμε τα ζαμπονοπιτάκια τα οποία τα έχουμε τοποθετήσει σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή