Συνταγή για αφράτα ψωμάκια με ζαμπόν και τυρί που λιώνει για το παιδικό πάρτι αλλά και για το σχολικό κολατσιό από τη φίλη μας Ιουλία Τζηκα.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 4 κουταλιές της σούπας
- αλατι 1 κουταλιά της σούπας
- κρόκους αυγού 3
- ελαιολαδο 3 κουπάκια μικρά του ελληνικού καφέ
- Γάλα φρέσκο 1/2 λίτρο
Υλικά
- ασπραδια 3
- Γάλα φρέσκο 1-2 κουταλιές της σούπας
Για το άλειμμα
Στριφτά ζαμπονοψωμάκια
Ψάχνετε τί να μαγειρέψετε για το παιδικό πάρτι ή για το σχολικό κολατσιό και έχετε ξεμείνει από ιδέες; Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ! Θα δούμε μαζί πως μπορούμε να φτιάξουμε τα πιο εύκολα και αφράτα ζαμπονοψωμάκια που είναι σκέτος αφρός και τα παιδιά θα σας τα ζητούν συνέχεια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ζαμπονοψωμάκια:
Εκτέλεση για τα ζαμπονοψωμάκια
Βάζουμε σε μία λεκάνη το χλιαρό φρέσκο γάλα. Διαλύουμε στο γάλα την ξερή μαγιά, το ελαιόλαδο και τα αυγά και ανακατεύουμε. Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το γάλα και προσθέτουμε και ανακατεύουμε.
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου, σκεπασμένη σε ζεστό μέρος. Έπειτα την χωρίζουμε σε μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο.
Πικάντικα γεμιστά ψωμάκια
Χαράζουμε το κάθε φύλλο σε τριγωνάκια όπως στα κρουασάν αλλά χαράζουμε στην άκρη κάθε τρίγωνου 2-3 χαραγματιές. Γεμίζουμε με φέτα ζαμπόν και φέτα γκούντα και ρολάρουμε. Κλείνουμε καλά τις άκρες για να μη βγει η γέμιση απέξω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε ένα ταψί με λαδόκολλα για περίπου 20 λεπτά στις αντιστάσεις.
Tips για τα ζαμπονοψωμάκια
Αντί για ξερή μαγιά μπορούμε να βάλουμε 20-25 γραμμάρια νωπή μαγιά. Μπορούμε να βάλουμε και λιγότερη ζάχαρη στη ζύμη.
Σημείωση: Αν τις φτιάξετε για παιδιά, καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε σπιτικά αλλαντικά
Σπιτικό ζαμπόν κοτόπουλο συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν χοιρινό συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας συνταγή εδώ
Την είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια