Αφράτες φλογέρες σαν μπαστούνια, από χειροποίητη ζύμη με γιαούρτι και γέμιση από φέτα και πιπεριές. Ένα χορταστικό και πεντανόστιμο κολατσιό, ιδανικό για το σχολείο των παιδιών, το απογευματινό σνακ, την εκδρομή, αλλά και για τη δουλειά μας! Είναι μαλακά, εύκολα, και μπορείτε να τα γεμίζετε με ότι υλικά σας αρέσουν.
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 1 πακέτο
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- γιαουρτι 1 κεσεδάκι 2%
- ηλιέλαιο 150 ml η μισό μισό με ελαιόλαδο
- νερό 150ml χλιαρό
- ζαχαρη 1/2 κ.γ
- αλατι 1 κ.γ κοφτό
Υλικά
Εκτέλεση
Διαλύω σε ένα μεγάλο μπολ τη μαγιά με το νερό και τη ζάχαρη, προσθέτω το λάδι ,το γιαούρτι και ανακατεύω. Προσθέτω το αλάτι μέσα στο αλεύρι και ανακατεύω μέσα στο υγρό μείγμα μου. Πλάθω μέχρι να έχω μια μαλακή ζύμη που να ξεκολλάει από τα χέρια. Αν κολλάει πολύ στα χέρια προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα .Αφήνω να ξεκουραστεί 10 λεπτά και χωρίζω τη ζύμη σε 10 με 12 μπαλίτσες.
Ανοίγω φυλλαράκια σε οβάλ και γεμίζω με μια γενναία δόση από τη γέμιση. Κλείνω προς τα μέσα από τη μικρή πλευρά πρώτα και έπειτα και από τα πλάγια. Τα βάζω σε ταψάκι με λαδόκολλα με τις ενώσεις προς τα κάτω. Χτυπώ ένα αβγό και περνάω με ένα πινελάκι. Πασπαλίζω με σουσάμι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.
Καλή επιτυχία!
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Tzela Antonopoulou