Αφράτες μπουκιές ζύμης γεμιστές. Συνταγή για αφράτες μπουκιές ζύμης γεμιστές , πεντανόστιμες από σπιτική ζύμη γεμιστές με πιπεριά Φλωρίνης και γκούντα.
- ξερή μαγιά 1
- Γάλα φρέσκο 200 ml
- ελαιολαδο 90 ml
- αλατι Λίγο
- ζαχαρη 1 κουταλιά
- νερό 200 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γραμμάρια
Υλικά
- πιπεριά Φλωρίνης 250 γραμμάρια περίπου σε βάζο αλεσμένες
- γκούντα 300 γραμμάρια περίπου τριμμένη
Για την γέμιση
- αυγα 1
Για το άλειμμα
Οι αγαπημένοι μας foodacholics αποφάσισαν να μας λύσουν τα χέρια για ακόμη μία φορά όσων αφορά το παιδικό πάρτι, το σχολικό κολατσιό αλλά και τον μπουφέ. Ετοίμασαν για εμάς αφράτες και πεντανόστιμες μπουκιές από σπιτική ζύμη γεμισμένες με πολτοποιημένες πιπεριές Φλωρίνης σε βάζο και τριμμένη γκούντα.
Φυσικά μπορούμε να γεμίσουμε αυτές τις μπουκιές με ό,τι υλικό μας αρέσει ή να αντικαταστήσουμε την γκούντα με κάποιο άλλο κίτρινο τυρί. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι αν δοκιμάσουμε αυτές τις μπουκιές δεν θα το μετανιώσουμε αφού θα τις απολαύσει όλη η οικογένεια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις αφράτες μπουκιές ζύμης γεμιστές
Εκτέλεση για τις αφράτες μπουκιές ζύμης γεμιστές
Αρχικά διαλύουμε την ξερή μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και στο χλιαρό νερό. Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Κοσκινίζουμε περίπου το μισό αλεύρι μαζί με το αλάτι και δουλεύουμε. Στην συνέχεια ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ζύμη.
Βάζουμε την ζύμη μας σε ένα λαδωμένο σκεύος και την σκεπάζουμε. Την αφήνουμε για 45 λεπτά στην άκρη μέχρι να φουσκώσει. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 8 κομμάτια. Κάνουμε το κάθε κομμάτι μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
Απλώνουμε την πολτοποιημένη πιπεριά Φλωρίνης και το τριμμένο τυρί γκούντα από πάνω. Τυλίγουμε σε ρολά και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Δείτε ακόμα Τυροπιτάκια στο τηγάνι χωρίς να τραβάνε λάδι
Κόβουμε σε μπουκιές τα ρολά μας με πάχος περίπου 2 δάχτυλα. Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε τις μπουκιές με το αυγό. Τις πασπαλίζουμε με το σουσάμι αν θέλουμε και τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Tips για τις αφράτες μπουκιές ζύμης γεμιστές
Μπορεί να χρειαστούμε παραπάνω τυρί και πιπεριές Φλωρίνης, ανάλογα τα γούστα μας. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσούσαμο. Μπορούμε να βάλουμε όποιο κίτρινο τυρί μας αρέσει.
Δείτε αναλυτικά την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Χρήστος Μάστορας : H ταινία Στέλιος Καζαντζίδης είναι ο λόγος που ανακάλυψε πως έχει ΔΕΠΥ
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Grand hotel : Ο Ρήγας κλέβει το μωρό της Ελένης για να μπορέσει να την εκδικηθεί
- Η Γη της Ελιάς : Τελικά όντως θέλει να τους εκδικηθεί – Η Αριάδνη βλέπει τον Κουράκο να κοιτά με λατρεία την Ιουλία